Σύμφωνα με δημοσίευμα του 97ου ενημερωτικού δελτίου της Aselsan, το οποίο καταγράφει, σε μηνιαία βάση, τις δράσεις και τις δραστηριότητες της εταιρίας, η ανάπτυξη των αντιαεροπορικών συστημάτων HISAR-A πολύ μικρού βεληνεκούς και HISAR-O μέσου βεληνεκούς συνεχίζεται ομαλά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αμφότερα τα συστήματα ολοκλήρωσαν τη φάση της ενσωμάτωσης των διαφόρων υπό-συστημάτων και πλέον βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης και δοκιμών συστήματος. Μάλιστα, οι πρώτες δοκιμαστικές βολές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Το 2018 αναμένεται να πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές βολές κατά ιπτάμενων στόχων σε διαφορετικά σενάρια ταχύτητας, υψομέτρου και ελιγμών με στόχο την αξιολόγηση και τον έλεγχο ομαλής χρήσης των ραντάρ έρευνας αέρος, των κέντρων διοίκησης και ελέγχου, των διαδικασιών ελέγχου πυρός και πτήσης, των ηλεκτροπτικών σκοπευτικών και των επικοινωνιών.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανάπτυξη των HISAR-A/-O ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 με στόχο την ένταξη τους σε υπηρεσία το 2020 (για το HISAR-A) και το 2021 (για το HISAR-O). Εκτός από την Aselsan, που είναι η κύρια ανάδοχος, στο πρόγραμμα συμμετέχει και η Roketsan ως υπό-κατασκευαστής έργου.