Με εσπευσμένες διαδικασίες η Τουρκία αποφάσισε να εξοπλίσει τα άρματα μάχης M-60T με το ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας Zaslon-L (Light) της ουκρανικής Microtek. Το πρόγραμμα θα υλοποιήσει η Aselsan, αρχής γενομένης από το Μάρτιο του 2018 και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Αυτή η απόφαση πάρθηκε υπό την πίεση των απωλειών της Τουρκίας στη Συρία, όπου η χρήση των M-60T ανέδειξε τις σοβαρές αδυναμίες τους, ιδιαίτερα στον τομέα της προστασίας.

Το Zaslon-L μπορεί να αναχαιτίσει απειλές, οι οποίες κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 1.200 μέτρα το δευτερόλεπτο. Αποτελείται από ένα ραντάρ εντοπισμού επερχόμενης απειλής, ένα σύστημα καθοδήγησης και εκτοξευτές πυροτεχνικών αναλώσιμων. Κάθε αναλώσιμο ενσωματώνει δύο πολεμικές κεφαλές, οι οποίες ενεργοποιούνται μπροστά από την απειλή διαδοχικά, η μια πίσω από την άλλη. Έτσι δημιουργούνται δύο διαδοχικές «γραμμές άμυνας» θραυσμάτων, πάνω στα οποία «πέφτει» το επερχόμενο αντιαρματικό βλήμα με αποτέλεσμα να καταστρέφεται.

Ο χρόνος αντίδρασης του συστήματος είναι μόλις 0,1 δευτερόλεπτα. Στη βασική του διαμόρφωση το Zaslon-L προστατεύει το άρμα μάχης σε τόξο 180ο, ενώ το ολικό του βάρος είναι της τάξεως των 130 κιλών.