Το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι η αμερικανική, ιδιωτική εταιρίας παροχής υπηρεσιών αεροπορικής εκπαίδευσης Air USA θα αγοράσει τα 46 μαχητικά αεροσκάφη F/A-18A/B Hornet που θα αποσυρθούν από την Πολεμική Αεροπορία της χώρας. Τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν από την Air USA για την παροχή εκπαίδευσης στους πιλότους της Αμερικανικής Αεροπορίας.

Πριν την πώληση τους, τα αεροσκάφη θα υποστούν πρόγραμμα γενικής επιθεώρησης και επισκευής στην Αυστραλία. Η προμήθεια αποφασίστηκε από την Air USA το 2019 όταν απέσπασε, μαζί με άλλες έξι εταιρίες, πολυετές συμβόλαιο, ύψους $ 6,4 δισεκατομμυρίων, παροχής υπηρεσιών αεροπορικής εκπαίδευσης στην Αμερικανική Αεροπορία.

Το 1981 η Αυστραλία προχώρησε στην προμήθεια 75 F/A-18 Hornet, εκ των οποίων 57 μονοθέσια και 18 διθέσια. Σε 39 χρόνια υπηρεσίας, τέσσερα αεροσκάφη χάθηκαν σε ατυχήματα-δυστυχήματα (πτώσεις), ενώ από τα 71 που απέμειναν σε υπηρεσία, τα 25 πωλήθηκαν το 2017 στον Καναδά. Τα υπόλοιπα 46 αποφασίστηκε να πουληθούν στην Air USA.