Η ευρωπαϊκή MBDA, σε συνεργασία με τη γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA), ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη σειρά δοκιμών πιστοποίησης του βλήματος κατά πλοίων Sea Venom ή ANL (Anti-Navire Léger). Το βλήμα προορίζεται για χρήση από τα ελικόπτερα H-160M Guepard του Γαλλικού Ναυτικού και τα Wildcat HMA2 του Βρετανικού Ναυτικού.

Το Sea Venom είναι ένα υποηχητικό βλήμα βάρους 100 κιλών. Ενσωματώνει υπέρυθρο ερευνητή, ενώ η δομή του βλήματος έχει προβλέψει για χώρο σε περίπτωση ενσωμάτωσης και δεύτερου ερευνητή ημί-ενεργού λέιζερ. Επίσης το βλήμα ενσωματώνει και σύστημα καθοδήγησης αδρανειακής πλοήγησης, σύστημα ζεύξης δεδομένων υψηλής ταχύτητας και πολεμική διατρητική κεφαλή θραυσμάτων βάρους 30 κιλών.

Είναι πλήρως αυτόνομο κατά την πτήση του (fire-and-forget), ενώ μπορεί να δεχθεί δεδομένα αλλαγής στόχου, αλλαγής προβλεπόμενου σημείου πρόσκρουσης ή εντολή ακύρωσης της αποστολής. Η μέγιστη εμβέλεια του Sea Venom ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα. Εκτός από πλοία, το βλήμα μπορεί να χρησιμοποιηθείτε για την προσβολή στόχων εδάφους.