Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ένα ρωσικό αεροσκάφος εγγύς αεροπορικής υποστήριξης Su-25 καταρρίφθηκε σήμερα, από Σύριους αντάρτες, στην επαρχία Idlib. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ο πιλότος αν και κατάφερε να εκτοξευτεί επιτυχώς, έχασε τη ζωή του στο έδαφος κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών. Σε video που συνοδεύουν την είδηση το αεροσκάφος προσβάλλεται στον αέρα, ενώ σε άλλο video φαίνονται τα συντρίμμια του.

Το ρωσικό Su-25 επιχειρούσε στο πλαίσιο επιχειρήσεων υποστήριξης κυβερνητικών συριακών δυνάμεων, οι οποίες πραγματοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην επαρχία Idlib, από τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Ρωσικός Στόλος στη Μεσόγειο Θάλασσα έχει εξαπολύσει μπαράζ προσβολών με βλήματα cruise. Η ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας δεν κατονομάζει τους δράστες, αλλά σημειώνει ότι στην περιοχή δρα η οργάνωση-παρακλάδι της Al-Qaeda, Jabhat Fateh al-Sham.

Από το Σεπτέμβριο του 2015, οπότε και η Μόσχα άρχισε να εμπλέκεται στον εμφύλιο της Συρίας, έχει απολέσει περί τους 45 άνδρες και τουλάχιστον πέντε αεροσκάφη, ένα εκ των οποίων καταρρίφθηκε από την Τουρκία, το Νοέμβριο του 2015.