Κατά τη διάρκεια δοκιμών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Σουηδία, ένα ελαφρύ ελικόπτερο H-145M της ευρωπαϊκής Airbus, εκτέλεσε σειρά επιτυχημένων δοκιμών βολής κατευθυνόμενων ρουκετών των 70 χιλιοστών. Το ελικόπτερο χρησιμοποίησε το νέο ολοκληρωμένο σύστημα μάχης HForce και τις κατευθυνόμενες ρουκέτες FZ-275 της γαλλικής Thales, οι οποίες ενσωματώνουν σύστημα καθοδήγησης λέιζερ.

Το HForce είναι ένα καινοτόμο ολοκληρωμένο σύστημα μάχης, σπονδυλωτό έτσι ώστε η τελική του διαμόρφωση να συνάδει πλήρως με τις εκάστοτε επιχειρησιακές ανάγκες. Αναπτύχθηκε για τον εξοπλισμό των ελικοπτέρων H-125M, H-145M και H-225M σε ρόλο ένοπλης αναγνώρισης, συνοδείας και παροχής πυρών υποστήριξης στο Πεζικό και στις Ειδικές Δυνάμεις.

Το HForce μπορεί να ενσωματώσει σειρά όπλων όπως το ατρακτίδιο πυροβόλου HMP-400 (ένα πυροβόλο των 12,7 χιλιοστών) της βελγικής FN Herstal, τις μη-κατευθυνόμενες ρουκέτες FZ-231 και τις κατευθυνόμενες ρουκέτες FZ-275 (12 ρουκέτες των 70 χιλιοστών) της Thales, το ατρακτίδιο πυροβόλου NC-621 (ένα πυροβόλο Μ-621 των 20 χιλιοστών) της Nexter, το ηλεκτροπτικό σύστημα στόχευσης MX-15D της L3 Wescam και το σύστημα απεικόνισης επί κράνους Scorpion της Thales.

Η τελική πιστοποίηση του HForce έχει προγραμματιστεί για το 2018, αφού πρώτα πραγματοποιηθούν οι τελικές δοκιμές αποδοχής, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για φέτος το καλοκαίρι.