Η ισραηλινή Rafael, σε συνεργασία με την επίσης ισραηλινή Elta, θυγατρική της IAI (Israel Aerospace Industries), ανακοίνωσαν ότι θα αναβαθμίζουν τα ατρακτίδια στόχευσης Litening-5 και RecceLITE-XR με ραντάρ συνθετικής απεικόνισης (SAR : Synthetic Aperture Radar) και σύστημα κατάδειξης κινούμενων στόχων (GMTI : Ground Moving Target Indicator).

To Litening-5 αποτελεί την τελευταία και πιο σύγχρονη έκδοση της οικογένειας ατρακτιδίων Litening και ενσωματώνει βελτιωμένα υπέρυθρα συστήματα απεικόνισης, ευρείας απεικόνισης έγχρωμο σύστημα CCD (Charge-Coupled Device), καταδείκτη λέιζερ, σύστημα GMTI και προηγμένο σύστημα επεξεργασίας και παραγωγής εικόνων.

Το RecceLITE-XR ενσωματώνει πολυφασματικό σύνολο αισθητήρων για κάθετη σάρωση του εδάφους και υπέρυθρους αισθητήρες για συνθετική απεικόνιση εδάφους σε μεγάλες αποστάσεις. Επίσης ενσωματώνει κανάλια ψηφιακής επικοινωνίας, σύστημα επεξεργασίας σε πραγματικό χρόνο και δυνατότητα καταγραφής video πλήρους κίνησης.

Με την προσθήκη των συστημάτων SAR και GMTI τα ατρακτίδια θα έχουν τη δυνατότητα της έρευνας την περιοχής πάνω από την οποία πετά το αεροσκάφος-φορέας και να παράγει υψηλής ευκρίνειας εικόνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *