Έλλειψη προσωπικού έχει αναγκάσει τη φρεγάτα HMAS «Perth» (FFH-157) κλάσης «ANZAC» να παραμένει ελλιμενισμένη για 21 μήνες, χρόνος ο οποίος θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 16 μήνες, λόγω του προγράμματος αναβάθμισης που εφαρμόζει η Αυστραλία στις οκτώ (8) φρεγάτες τύπου MEKO-200 κλάσης «ANZAC».

H HMAS «Perth» ελλιμενίστηκε τον Οκτώβριο του 2017 στα ναυπηγεία της BAE Systems Australia στο Henderson, κοντά στο Perth, αμέσως μετά την ολοκλήρωση προγραμματισμένης συντήρησης. Έκτοτε το πλοίο παραμένει ελλιμενισμένο, καθώς, όπως αναφέρει έκθεση του Εθνικού Ελεγκτικού Γραφείου της Αυστραλίας (ANAO : Australian National Audit Office), το Πολεμικό Ναυτικού της Αυστραλίας δεν μπορεί να βρει τα 192 άτομα του πληρώματος που απαιτεί η φρεγάτα.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόγραμμα αναβάθμισης των οκτώ (8) MEKO-200 της Αυστραλίας είναι συνολικού κόστους $ 1,4 δισεκατομμυρίων, δηλαδή $ 175 εκατομμύρια ανά πλοίο. Το σχετικό συμβόλαιο υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2016, ενώ η αναβάθμιση θα ολοκληρωθεί εντός οκταετίας, το 2024. Στη συνέχεια, οι αναβαθμισμένες ΜΕΚΟ-200 θα αντικατασταθούν, από το 2027-2028 και μετά , από εννέα (9) φρεγάτες Type-26 GCS (Global Combat Ship) κλάσης «Hunter». Το σχετικό πρόγραμμα αποφασίστηκε το περασμένο καλοκαίρι και είναι συνολικού κόστους $ 25,9 δισεκατομμυρίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *