Είναι γνωστό σε όλα τα νατοϊκά ναυτικά, πως το γαλλικό διαθέτει μακρά παράδοση και εμπειρία στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Η γαλλική αμυντική βιομηχανία φημίζεται και διακρίνεται για τις σύγχρονες τεχνολογίες σόναρ. 

Το παραπάνω επιβεβαιώθηκε και από το αμερικανικό ναυτικό και συγκεκριμένα τον 6ο Στόλο. Σύμφωνα με το NavalNews.com ο διοικητής του 6ου Στόλου βράβευσε τις γαλλικές φρεγάτες FREMM, FS Provence και FS Languedoc με το βραβείο Hook’em για τις άριστες επιδόσεις στις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά. Το περασμένο έτος οι γαλλικές φρεγάτες FS Bretagne (D-655) και FS Auvergne (D-654) βραβεύτηκαν επίσης για τις εξαιρετικές επιδόσεις στον εντοπισμό υποβρυχίων στα πλαίσια νατοϊκών ασκήσεων.

Οι γαλλικές φρεγάτες FREMM είναι εξοπλισμένες με το σόναρ μεταβλητού βάθους Captas 4 καθώς και το σόναρ τρόπιδας UMS 4110 CL. Αμφότερα εξασφαλίζουν κορυφαίες επιδόσεις εντοπισμού υποβρυχίων σε μεγάλες αποστάσεις. Με τα παραπάνω σύγχρονα μέσα εντοπισμού υποβρυχίων το γαλλικό ναυτικό πραγματοποιεί εντοπισμούς υποβρυχίων σε αποστάσεις άνω των 20000 γιαρδών τη στιγμή που το ΠΝ εντοπίζει υποβρύχια σε αποστάσεις πολύ μικρότερες.