Η αεροπορική εταιρεία Korea Aerospace Industries Co. (KAI) ανακοίνωσε ότι το νέο ελαφρύ επίθετικό ελικόπτερο (LAH) ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη πτήση του στο εργοστάσιο παραγωγής Sacheon.

Ο μοναδικός κατασκευαστής αεροσκαφών της Ν.Κορέας ανακοίνωσε σε δήλωση του στις 4 Ιουλίου, ότι δύο πιλότοι πραγματοποίησαν δοκιμαστική πτήση διάρκειας 20 λεπτών με το πρωτότυπο του νέου ελικοπτέρου, το οποίο αναπτύσσεται για τον στρατό της Δημοκρατίας της Κορέας (RoKA).

Το LAH που συνδυάζεται με κινητήρα 1.032 ίππων είναι το δεύτερο κορεατικό ελικόπτερο μετά το ελικόπτερο Surion (KUH-1) και είναι μικρότερο από σε μέγεθος.

Η KAI άρχισε να αναπτύσσει το LAH τον Ιούνιο του 2015 και παρουσίασε το πρωτότυπο τον περασμένο Δεκέμβριο. Τον Ιανουάριο του 2019 είχε πραγματοποιήσει τις απαραίτητες δοκιμές εδάφους για να ελέγξει τη σωστή λειτουργία των βασικών συστημάτων, καθώς και τη σταθερότητά τους.

«Η εταιρεία στοχεύει να ολοκληρώσει την αναπτυξιακή διαδικασία του LAH μέχρι το Νοέμβριο του 2022 προτού αναπτυχθεί στον στρατό», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το LAH έχει αναπτυχθεί γύρω από την πλατφόρμα Twin-Helicopters H155 (πρώην EC155 B1).

Επίσης, αναφέρθηκε ότι ο Κορεάτικος Στρατός σκοπεύει να αγοράσει 214 ελικόπτερα LAH από το 2022, με σκοπό να αντικαταστήσει τα MD500 Defender.