«Παράθυρο» σε προσλήψεις στο Λιμενικό μέσω νέας προκήρυξης χωρίς Πανελλαδικές προβλέπει διάταξη νομοσχεδίου που κατατέθηκε στην Βουλή. Οι προσλήψεις αυτές προβλέπονται ως «κατ’ εξαίρεση» στο πλαίσιο του να «αντιμετωπισθούν τυχόν επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς διατήρηση για το εν λόγω διάστημα της στελεχιακής επάρκειας και της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του».

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθορίζονται τα ποσοστά των θέσεων επί του συνολικού αριθμού προκηρυσσομένων θέσεων που καλύπτονται από τις κατηγορίες υποψηφίων, ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η έκδοση της προκήρυξης του Λιμενικού Σώματος για την πρόσληψη νέων μονίμων υπαλλήλων.

Σημειώστε τα δεδομένα:

  • Η νέα προκήρυξη θα εκδοθεί με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
  • Με βάση τη διαθέσιμη πληροφόρηση, θα διατεθούν έως 120 θέσεις. Ο αριθμός αυτός δεν έχει «κλειδώσει». Μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί
  • Το νέο προσωπικό θα επιλεγεί με το σύστημα των μοριοδοτούμενων κριτηρίων – εκτός πανελληνίων εξετάσεων («κατ΄ εξαίρεση«)
  • Τα προσόντα και η κατανομή των θέσεων θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)
  • Θα προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις για τις Σχολές Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων
  • Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί έως τις 20 Μαρτίου

Υ.Γ. 1: Η δέσμευση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν για προκήρυξη 300 θέσεων στο Λιμενικό… 

Πηγή: workenter.gr