Για διαβουλεύσεις στην Άγκυρα προσκάλεσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο τούρκος ομόλογος του Χουλουσί Ακάρ.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο ΥΕΘΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στη ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας οτι επιδίωξη είναι η διατήρηση ενός περιβάλλοντος ειρήνης με την Τουρκία, χωρίς όμως καμία περίπτωση να παραχωρηθεί Εθνικό έδαφος ή κυριαρχικά δικαιώματα.

«Θέλουμε περιβάλλον ειρήνης με την Τουρκία και ελπίζω να υπάρχει καλή διάθεση κι από την Τουρκία. Θέλουμε να υπάρχει ηρεμία αλλά δεν θα εκχωρήσουμε ούτε σπιθαμή γης»:τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα απέδωσε και δημόσια συγχαρητήρια στο Δ Σώμα Στρατού στους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλτες για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους, με αφορμή την επιτυχή αντιμετώπιση του συμβάντος σύλληψης των δύο τούρκων στρατιωτικών που εισήλθαν παράνομα εντός ελληνικού εδάφους. .

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα αλλά για την πρόσκληση που έγινε από τουρκικής πλευράς ο κ. Καμμένος διευκρίνησε τα εξής: « Όταν εμείς ζητούσαμε την απελευθέρωση δεν θα σκεπτόμασταν ποτέ να κρατήσουμε τους δυο τούρκους περισσότερο. Προχθές είχαμε παρόμοια περίπτωση με τούρκους στρατιωτικούς. Πέρασε ο πρώτος οπλισμένος χωρίς πυρομαχικά και αργότερα συνελήφθη και ο δεύτερος. Μίλησα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας με εντολή πρωθυπουργού και του εξήγησα πως θα απελευθερωθούν γιατί είναι ένα μεθοριακό επεισόδιο»

Καταλήγοντας ο ΥΕΘΑ ανέφερε: «Ο κος Ακαρ με κάλεσε στην Τουρκία. Βέβαια τον είχα καλέσει κι εγώ πρωτύτερα. Θεωρώ πως πρέπει να μιλούν οι υπουργοί. Μακάρι να μην υπάρχουν προκλήσεις και να πάμε ένα βήμα παραπέρα».