«Ταχύτητα» έχουν ανεβάσει οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κατεχάκη, ώστε να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση καμερών σε αστυνομικούς που βρίσκονται στις μάχιμες υπηρεσίες. Μάλιστα οι επιτελείς της Κατεχάκη θεωρούν ιδανικό σενάριο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τον Σεπτέμβριο και στην έκθεση Θεσσαλονίκης τα ΜΑΤ, η ΔΡΑΣΗ και η ΔΙΑΣ να έχουν τις κάμερες που θα καταγράφουν και θα μεταδίδουν κάθε εικόνα των επιχειρήσεων. Στις συσκέψεις που γίνονται στο αρχηγείο έχει ξεκαθαριστεί, επίσης, πόσοι και ποιοι αστυνομικοί θα φέρουν κάμερες στις στολές τους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του CNN Greece, έχει αποφασιστεί ότι θα ορίζεται ένας αστυνομικός από κάθε διμοιρία που θα έχει ως αποκλειστικό του ρόλο να θέτει σε λειτουργία την κάμερα, να καταγράφει το περιστατικό και να δίνει online εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Ο εν λόγω αστυνομικός θα είναι σε επαφή με τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς αλλά και τον εισαγγελέα που θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων και θα δέχεται οδηγίες. Όσον αφορά στις υπόλοιπες υπηρεσίες, φαίνεται να προκρίνεται η λύση να έχουν όλοι οι αστυνομικοί τοποθετημένες στη στολή τους τις μικροσκοπικές κάμερες.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πρόσβαση στο υλικό που θα έχουν καταγράψει οι κάμερες θα έχουν δικαστικές Αρχές και εισαγγελείς που θα είναι προϊστάμενοι επιχειρήσεων. Η πρώτη αλληλογραφία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των καμερών έχει ήδη γίνει με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο αυτό, πριν η ΕΛ.ΑΣ. προχωρήσει στην προμήθειά τους. Τα βασικότερα στοιχεία είναι το μικρό μέγεθος και βάρος ενώ ζητούμενο είναι και η ευκρίνεια.

Πηγή: https://www.cnn.gr/

Comments

  1. Ενα σωστο μετρο.

    Μονη αντιθεση που εχω ειναι οτι θεωρω, τον καθε αστυνομικο που εκτελει χρεη καταστολης να εχει το δικαιωμα της νομικης προστασιας, που παρεχει η αμεση καλυψη μιας καμερας παρεχοντας την πραμγατικη εικονα στο πεδιο δρασης.

    Αρα πρεπει να κετεχει καμερα ο καθε αστυνομος που εκτελει χρεη καταστολης.

    1. Άσχετο το ένα με το άλλο, οι κάμερες είναι αναγκαίες για να βρίσκει ο αστυνομικός ή ο εκάστοτε πολίτης το δίκιο του.

  2. Υπέρ της αλήθειας το μέτρο. Θα σκέφτεται διπλά ο κάθε παραβατικός τις κινήσεις του γιατί ως τώρα κανείς δεν τον κατέγραφε-κατεδιδε. Όλες οι κάμερες ιδιωτικές και δημοσιογραφικές εστίαζαν στους αστυνομικούς μπας και βγάλουν λαβράκι. Τώρα ΤΟΥΜΠΕΚΙ καθ’ότι θα υπάρχει και η άλλη οπτική…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *