Στις 20 Φεβρουαρίου ο Αμερικανικός Στρατός διοργάνωση την ημερίδα επίδειξης «US-UK MDE» (US-UK Modernization Demonstration Event), με στόχο την διερεύνηση ευκαιριών συνεργασίας μεταξύ του Αμερικανικού και του Βρετανικού Στρατού, ιδιαίτερα στο θέμα της μείωσης του ρίσκου ανάπτυξης νέων συστημάτων και τεχνολογιών.

Στις φωτογραφίες που ανήρτησε στο λογαριασμό του, στο «Linkedin», το ερευνητικό εργαστήριο του Αμερικανικού Στρατού (US Army Combat Capabilities Development Command Army Research Laboratory) υπήρχε και το πρόπλασμα του πυροβόλου SLRC (Strategic Long Range Cannon). Σύμφωνα με τη σχετικά κάρτα στοιχείων το πυροβόλο θα έχει μέγιστο βεληνεκές 1.000 ναυτικά μίλια (1.852 χιλιόμετρα).

Το SLRC, το οποίο ομοιάζει με τα βαρέα πυροβόλα της Γερμανίας του Β’ ΠΠ, θα αποτελείται από το πυροβόλο, τον μεταφορέα του και το πυρομαχικό και θα έχει ως αποστολή την παροχή καταστρεπτικών πυρών ακριβείας από αποστάσεις ασφαλείας. Κάθε πυροβολαρχία θα αποτελείτε από τέσσερα (4) πυροβόλα συν τα οχήματα υποστήριξης. Οι απαιτήσεις επάνδρωσης κάθε πυροβόλου θα είναι οκτώ (8) άτομα.

Comments

    1. Και ο ….Χίτλερ είχε φτιάξει κάτι τεράστια κανόνια που πήγαιναν πάνω σε ράγες σαν σιδηρόδρομος.
      Πάντως βλέπουμε ότι η εξέλιξη του σύγχρονου πυροβολικού είναι ένας δρόμος που δεν θα εγκαταληφθεί, αφού τα π/μ του είναι κατά πολύ φθηνότερα των πυραύλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *