Ο λόγος για την πολιτικό Τσιγδέμ Ασάφογλου, η οποία είναι η μουσουλμάνα πρόεδρος του κόμματος ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας) το οποίο και βγήκε πρώτο σε Ξάνθη και Ροδόπη στης Ευρωκλογές του 2019.
Βέβαια η Τσιγδέμ Ασάφογλου δεν έγινε γνωστή επειδή εξελέγη το κόμμα της, μιας εκτός του ότι κόμμα μουσουλμανικής μειονότητας υπάρχει εδώ και 30 χρόνια, το ΚΙΕΦ είχε κερδίσει και στις Ευρωεκλογές του 2014.
Οι δηλώσεις της ήταν μάλλον αυτές που την έφεραν στο προσκήνιο καθώς σε συνέντευξή της στο Open δήλωσε πως «Το ΚΙΕΦ είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους που έχει ιδρυθεί από Τούρκους», προσθέτοντας πως και η ίδια νιώθει Τουρκάλα.
Ποια είναι λοιπόν η νεαρή μουσουλμάνα πρόεδρος κόμματος που βγήκε πρώτη στις Ευρωεκλογές;
Η Τσιγδέμ Ασάφογλου είναι 32 ετών έχει καταγωγή από την Ξάνθη και η ίδια ανέλαβε την προεδρία του κόμματός της τον περασμένο Ιανουάριο.
Συγκεκριμένα η όμορφη πολιτικός γεννήθηκε το 1987 στο χωριό «Χρύσα» της Ξάνθης και μετά το σχολείο σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.
Η Τσιγδέμ έγινε η μικρότερη σε ηλικία πρόεδρος κόμματος μουσουλμανικής μειονότητας, αφού είχε προηγηθεί η παραίτηση του πρώην προέδρου, Μουσταφά Αλή Τσαούς.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης», η κυρία Ασάφογλου από υπάλληλος στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του DEB (το τουρκικό ακρωνύμιο που χρησιμοποιείται από τα μέλη του κόμματος) κατέληξε πρόεδρος, μετά την άρνηση των δύο αντιπροέδρων, Οζάν Αχμέτογλου και Αχμέτ Καρά, να αναλάβουν την ηγεσία, όπως φέρεται να τους ζητήθηκε από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.
Η Τσιγδέμ Ασάφογλου έγινε μέλος του ΚΙΕΦ το 2016, όπου τότε πρόεδρος ήταν ο Μουσταφά Αλή Τσαούς. Έκτοκτε βέβαια έχουν αλλάξει πολλά για την όμορφη πολιτικό.
«Το θέμα είναι να ακούγεται η φωνή της μειονότητας» είχε πει στις πρώτες δηλώσεις της μετά την ανάληψη της ηγεσίας στο DEB.
Λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, η επικεφαλής του ΚΙΕΦ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, είχε υποστηρίξει ότι «κάθε ψήφος που έλαβε το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα κατά της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της ”τουρκικής” μειονότητας».
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ασάφογλου, «οι ψήφοι για το ΚΙΕΦ θα είναι απόδειξη της ‘’τουρκικής ταυτότητας’’ στη Δυτική Θράκη».