Το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι ξεκινά ένα πρόγραμμα πρόσληψης επαγγελματιών στρατιωτών, το οποίο θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2019. Η Σόφια αναγκάστηκε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, λόγω της έλλειψης προσωπικού που σημειώνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται και από μια διαφημιστική καμπάνια με το σλόγκαν «γίνε στρατιώτης». Πρόκειται για το δεύτερο μέρος του ίδιου προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο. Είναι άγνωστο εάν η περίοδος Οκτώβριος 2018-Φεβρουάριος 2019 απέδωσε τα αναμενόμενα και συνεχίζεται για να καλυφθούν περισσότερα κενά ή απέτυχε να προσελκύσει κόσμο και επαναλαμβάνεται με καλύτερους όρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας, θα ανοίξουν 29 κέντρα πληροφόρησης και στρατολόγησης σε ισάριθμες πόλεις σ’ ολόκληρη του χώρα. Ως τμήμα της διαφημιστικής εκστρατείας, που συνοδεύει το πρόγραμμα, σε κάθε κέντρο πληροφόρησης θα υπάρχει έκθεση ατομικού οπλισμού και οπλικών συστημάτων, καθώς και στρατιωτικές μπάντες με στόχο να κερδίσουν το ενδιαφέρον του κόσμου.