Η Γερμανία διαπραγματεύεται με τον Καναδά την πώληση των μη-επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV) RQ-4 Global Hawk (Euro Hawk), τα οποία είχε αποκτήσει έναντι € 705 εκατομμυρίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γερμανικού Υπουργείου Άμυνας το σχετικό πρόγραμμα αφορά στην πώληση των συστημάτων, των δύο (2) σταθμών ελέγχου και των υλικών τεχνικής υποστήριξης (ανταλλακτικά κ.ά.). Επίσης η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η Γερμανία μιλάει μόνο με τον Καναδά και με καμία άλλη χώρα.

Η Γερμανία προμηθεύτηκε τα RQ-4 Global Hawk της Northrop Grumman το 2000 ως αναγνωριστικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας, αλλά στη συνέχεια ακύρωση την προμήθεια καθώς το κόστος κρίθηκε υπερβολικό, ενώ υπήρξε και θέμα εάν το πρωτότυπο (Euro Hawk) θα είναι συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Το 2013 ο τότε Υπουργός Άμυνας, Thomas de Maiziere, δήλωσε ότι το πρόγραμμα είναι «τελειωμένο» και ότι είναι καλύτερο να έχει «ένα εφιαλτικό τέλος παρά έναν εφιάλτη δίχως τέλος». Το 2017 η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη και η προμήθεια επτά (7) πρωτότυπων και εξοπλισμού υποστήριξης κόστισε € 705 εκατομμύρια από το 2007 και μετά

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση τα αεροχήματα έχουν «αποκρατικοποιηθεί», δηλαδή έχουν αφαιρεθεί τα αμερικανικής προέλευσης συστήματα επικοινωνιών, το σύστημα GPS και το σύστημα ελέγχου πτήσης. Ουσιαστικά οι γερμανικές αρχές απομάκρυναν όποιο υπό-σύστημα περιλαμβάνει ευαίσθητο λογισμικό αμερικανικής προέλευσης.

Ωστόσο, χωρίς αυτά τα συστήματα τα αεροχήματα, μετά βίας, μπορούν να πετάξουν, ενώ και η τιμή τους θα είναι εξαιρετικά χαμηλή, αν τελικά ο Καναδάς αποφασίσει να τα προμηθευτεί.