Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι δημιουργεί μια νέα, πολυεθνική μονάδα αεροπορικών μεταφορών με αεροσκάφη A-400M. Η πρώτη χώρα που δήλωσε συμμετοχή είναι η Ουγγαρία. Η μονάδα δημιουργήθηκε στην αεροπορική βάση Wunstorf της βόρειας Γερμανίας, αλλά θα μετακινηθεί στην αεροπορική βάση Lechfeld στα νότια, μαζί με 10 από τα 53 A-400M της Γερμανικής Αεροπορίας. Στόχος είναι, ανάλογα και με τις συμμετοχές, η νέα μονάδα να επιχειρεί 40 γερμανικά A-400M.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία διαθέτει ίδια μέσα αεροπορικών μεταφορών σε μονάδες πολυεθνικού χαρακτήρα. Στις 17 Σεπτεμβρίου, Γαλλία και Γερμανία έθεσαν τα θεμέλια της δημιουργίας της αεροπορικής βάσης στο Évreux-Fauville (BA 105 : Base aérienne 105 Évreux) στη Νορμανδία, η οποία θα φιλοξενήσει την κοινή γαλλογερμανική Μοίρα μεταφορικών και αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού C-130J-30 και KC-130J Super Hercules, η δημιουργία της οποία αποφασίστηκε το 2017.

Η Μοίρα θα διαθέτει συνολική δύναμη 10 C-130 Super Hercules, εκ των οποίων έξι (6) θα είναι γερμανικά και τέσσερα (4) γαλλικά. Από τα έξι (6) γερμανικά C-130 Super Hercules, τρία (3) θα είναι της έκδοσης μεταφορών C-130J-30 και τρία (3) της έκδοσης εναέριου ανεφοδιασμού KC-130J, ενώ και τα τέσσερα (4) γαλλικά θα είναι της έκδοσης μεταφορών C-130J-30. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η Μοίρα θα πρέπει να αποκτήσει Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα το 2021 και Πλήρη το 2024.

Comments

  1. Μετά την συνεργασία πολυεθνικής ομάδας ευρωπαϊκών χωρών στο πρόγραμμα αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού με Α330 έρχεται η συνεργασία στις αερομεταφορές απο την οποία θα απέχουμε επίσης, αφού δεν μας ενδιαφέρουν ουτε οι μεταφορές και τα προγράμματα στα οποία θα πρέπει να συνεισφέρουμε οικονομικά ενώ έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε επιδοτήσεις για οτιδήποτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *