Προχωρά η ναυπήγηση του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τη συνεχή επίβλεψη του Ναυτικού Κλιμακίου Σκαραμαγκά έχοντας ως στόχο να παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2020. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του γράφοντος το σκάφος «ΑΓΗΝΩΡ» αναμένεται να παραδοθεί στο ΠΝ και τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών το καλοκαίρι του 2020.

Η σχεδίαση του ξεκίνησε την άνοιξη του 2019 ενώ οι εργασίες ναυπήγησης τη πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το σκάφος «ΑΓΗΝΩΡ» έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και απαιτήσεις της ΔΥΚ σε σκάφη ανορθόδοξου πολέμου σε αποστολές διείσδυσης και διαφυγής – απαγκίστρωσης Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών. Στη πρύμνη το σκάφος θα μπορεί να φέρει πνευστή λέμβο μήκους έως 5 μέτρα ή υποβρύχιο όχημα ώστε να επιχειρεί η ομάδα των βατραχανθρώπων των ΟΥΚ.

 Είναι εξ ολοκλήρου ελληνικής κατασκευής και σχεδίασης από ομάδα Ελλήνων ναυπηγών μηχανικών αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας που υπάρχει σε αυτή τη κατηγορία ταχυπλόων. Η ναυπήγηση του θα κοστίσει ένα εξαιρετικά χαμηλό ποσό το οποίο καλύπτεται ένα μέρος από το ΠΝ και ένα άλλο από ιδιώτες. Συγκεκριμένα, το υλικό κατασκευής είναι το αλουμίνιο το οποίο παραχώρησε ο όμιλος επιχειρήσεων συμφερόντων της οικογένειας Στασινόπουλου που εξειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων αλουμινίου.  

Η μέγιστη ταχύτητα του ΑΓΗΝΩΡ σε κατάσταση πλήρους φόρτου και κατάσταση θαλάσσης 1 (sea state 1) θα είναι άνω των 45 knots στη μέγιστη συνεχή ισχύ των μηχανών (MCR maximum continuous rating). Το σκάφος ανορθοδόξου πολέμου ΑΓΗΝΩΡ θα επιχειρεί σε κατάσταση θαλάσσης 4 (sea state 4). Η ακτίνα ενεργείας του σκάφους στους 35 knots θα είναι 350 nm.

Θα φέρει πλήρως σταθεροποιούμενο πυργίσκο με πυροβόλο διαμετρήματος των 20 χιλιοστών.