Η αυριανή τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας FDI HN «ΚΙΜΩΝ» είναι γεγονός. Δυο έτη μετά την υπογραφή σύμβασης πρόσκτησης των νέων Γαλλικών φρεγατών, το Πολεμικό Ναυτικό καθελκύει μια υπερσύγχρονη φρεγάτα μετά από 25 έτη.

Και ενώ η αυριανή ημέρα επρόκειτο να είναι μέρα γιορτής για το Πολεμικό Ναυτικό κάποιοι γνωστοί πολέμιοι της απερχόμενης ηγεσίας του ΠΝ φρόντισαν να μην καλέσουν στη τελετή καθέλκυσης ούτε τον πρώην ΑΓΕΝ Στυλιανό Πετρακη αλλά ούτε και τον πρώην Αρχηγό Στόλου Παναγιώτη Λυμπέρη. Το ίδιο ισχύει και τον πρώην ΑΓΕΝ Νικόλαο Τσούνη επι των ημερών του οποίου είχαν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με τους Γάλλους.

Η μικροπρέπεια ορισμένων ανώτατων έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τη πολιτική ηγεσία θεατή της κατάστασης. Και αυτοί οι ορισμένοι αλλά και ο ένας και μοναδικός είναι γνωστοί σε όλους μας. Είναι οι ίδιοι που αποστράτευσαν σύσσωμη τη πρώην ηγεσία του ΠΝ. Οι ίδιοι που επιθυμούσαν το ΠΝ αντί για σύγχρονες φρεγάτες να αποκτήσει τις LCS. Το ερώτημα είναι γιατί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας εξακολουθεί να ανέχεται αυτή τη τοξική κατάσταση.