Στην κεντρική φωτογραφία το πλωτό γεωτρύπανο Saipem 12000 της Ιταλικής ΕΝΙ με σημαία Μπαχάμες. Περιμένοντας την 22α Φεβρουαρίου, οπότε εκπνέει η παράνομη τουρκική «Navtex».

«Αναμένοντας»…

το ανύπαρκτο κυπριακό ναυτικό…

την ανύπαρκτη αεροπορία της Εθνικής Φρουράς…

το εξαφανισμένο ελληνικό πολεμικό ναυτικό…

τα εξαφανισμένα μαχητικά της ΠΑ από την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο…

την ανύπαρκτη υποστήριξη από Ισραήλ και Αίγυπτο…

την ανύπαρκτη Ευρωπαϊκή στήριξη και καταδίκη του αποκλεισμού του οικοπέδου 3 της κυπριακής ΑΟΖ από πολεμικά πλοία του Τουρκικού Ναυτικού…

Θα θέλαμε να ξέρουμε που είναι όλοι αυτοί που προέκριναν την δύναμη της πολιτικής, της ενεργειακής διπλωματίας και τον εν γένει αυτοαφοπλισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, όταν όλα έδειχναν ότι θα έρθουν «άγριες» καταστάσεις.

Που είναι όλοι αυτοί που πίστευαν ότι οι ασκήσεις με το Ισραήλ και την Γαλλία θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν με επιτυχία τα αποτελέσματα του αυτοαφοπλισμού δεκαετιών;

Η Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν φυσικά τις εξελίξεις με την δέουσα στρατηγική ψυχραιμία αναμένοντας την διπλωματική παρέμβαση που θα κάνει «νταντά» το αδηφάγο τέρας του τουρκικού επεκτατισμού, που για να είμαστε ειλικρινείς, ποτέ δεν προσπάθησε να κρύψει τις προθέσεις του ΚΑΙ για την ενεργειακή αιχμαλωσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παρακαταθήκη της Μάργκαρετ Θάτσερ και του Ουίνστον Τσόρτσιλ, εξακολουθεί να είναι «terra incognita» για τις Ελλαδικές και Κυπριακές πολιτικές ελίτ.