Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων, αμυντικών και μη, στο εγγύς μέλλον υπάρχει περίπτωση εμπλοκής στο πρόγραμμα προμήθειας 109 ελικοπτέρων S-70i Black Hawk της αμερικανικής Sikorsky (T-70 σε τουρκική υπηρεσία). Συγκεκριμένα, ενώ οι παραδόσεις έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται κανονικά, η άδεια συμπαραγωγής των συγκεκριμένων ελικοπτέρων προς την TAI (Turkish Aerospace Industries), δεκαετούς διάρκειας, λήγει το 2024 και θα απαιτηθεί επέκταση της, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης οικονομικής αξίας του προγράμματος ($ 3,5 δισεκατομμύρια), η απόφαση επέκτασης της άδειας θα πρέπει να εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Μέχρι το 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η παραγωγή 38 ελικοπτέρων, από τα 109 του συνολικού προγράμματος, και για τα υπόλοιπα 71 θα απαιτηθεί χρονική επέκτασης της άδειας προς την TAI. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Sikorsky καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η άδεια προς την TAI, αλλά υπογραμμίζουν ότι λόγω των κυρώσεων CAATSA κατά της Τουρκίας υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρξει επέκταση της άδειας και το πρόγραμμα να σταματήσει. Τα T-70 είναι έκδοση των S-70i Black Hawk με ηλεκτρονικά και μηχανικά συστήματα τουρκικής κατασκευής.

Τα 109 ελικόπτερα θα κατανεμηθούν μεταξύ του Τουρκικού Στρατού (20 ελικόπτερα), της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (11 ελικόπτερα), της Χωροφυλακής (30 ελικόπτερα), της Τουρκικής Αεροπορίας (6 ελικόπτερα), της Αστυνομίας (20 ελικόπτερα) και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Δασών (20 πυροσβεστικά ελικόπτερα). Τα υπόλοιπα δύο ελικόπτερα θα είναι της έκδοσης ηλεκτρονικού πολέμου. Η επιλογή του ελικοπτέρου ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2011, αλλά ενεργοποιήθηκε στα τέλη του 2016, λόγω των πολύ σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ Τουρκίας και Sikorsky για τους όρους του συμβολαίου.