Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Δεν ξεχνάμε τις σφαγές, τις λεηλασίες, το πλιάτσικο, τους βιασμούς, τη σκλαβιά, τις άνανδρες δολοφονίες, τα τάγματα εργασίες σκλαβωμένων Ελλήνων του Πόντου. Σε πείσμα της πολιτικής ορθότητας δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των Τούρκων του Κεμάλ αλλά και τις μετέπειτα τουρκικές ενέργειες σε βάρος της Κύπρου ή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Το μήνυμα είναι διττό: δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των αντιπάλων μας και το ποιόν τους. Δεν ξεχνάμε με ποιούς γειτονεύομε και κυρίως προετοιμαζόμαστε για να μην ζήσουμε ανάλογες στιγμές. Αυτή ακριβώς η προετοιμασία, η προπαρασκευή είναι η γλώσσα της ισχύος που αντιλαμβάνεται η Τουρκία. Η αναβάθμιση των αμυντικών μας ικανοτήτων και η υλοποίηση μιας νέας δυναμικής και ρεαλιστικής εξωτερικής πολιτικής είναι αυτή που θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στις τουρκικές διεκδικήσεις.

 Να σταματήσουμε επιτέλους να κατευνάζουμε το αρπακτικό που λέγεται Τουρκία. Να βάλουμε ένα τέλος στην υποχωρητικότητα που εκλαμβάνεται ως αδυναμία και γεννά όλο και περισσότερες διεκδικήσεις. Να βάλουμε ένα τέλος στη τροχιά φιλανδοποίησης της χώρας και να απαλλαχθούμε από το διαρκές Σύνδρομο της Στοκχόλμης που μαστίζει την ελληνική εξωτερική πολιτική που γίνεται έρμαιο συνεχών διεκδικήσεων και υποχωρήσεων ακόμα και από χώρες όπως τα Σκόπια ή η Αλβανία.

 Να βελτιώσουμε το επίπεδο της αμυντικής μας θωράκισης με συγκεκριμένες κινήσεις: αύξηση θητείας, αξιοποίηση εφεδρείας, στήριξη αμυντικής βιομηχανίας και ανάπτυξη νέων ικανοτήτων, αύξηση των αμυντικών δαπανών, βελτίωση του υλικού μας, υλοποίηση νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων και νέα σύγχρονη δομή δυνάμεων.

Να καλλιεργήσουμε τις αρχές και τις αξίες του υγιούς πατριωτισμού μέσα από τη παιδεία που αντί να χτίζει προσωπικότητες με ιδανικά κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Το κυριότερο όμως είναι η ιστορική μνήμη απέναντι στη λήθη. Η μνήμη αποτελεί διαρκή φόρο τιμής απέναντι στους 353.000 νεκρούς μας.

Comments

 1. Απο μια σύγχρονη δομή δυνάμεων για βελτίωση του επιπέδου αμυντικής θωράκισης και αποτροπής δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να λείπει η σημαντική αύξηση του επαγγελματισμού του προσωπικού. Πραγματικός εκσυγχρονισμός στην άμυνα δεν γίνεται με παλιά μοντέλα και απαρχαιωμένες δομές προσωπικού και οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού που έχουν ξεπεραστεί πλέον στους περισσότερους εκσυγχρονισμένους στρατούς, εδώ δεν έχει άδικο ο ΥΠΑΜ Παναγιωτόπουλος που υποστηρίζει και προτιμάει την πρόσληψη περισσότερων επαγγελματιών, ακολουθώντας άλλους στρατούς που έχουν πλέον περισσότερο επιθετικό προσανατολισμό, με συνεχή συμμετοχή σε εκστρατείες όπου αποκτούν εμπειρία που ένας μη επαγγελματίας θα αποκτήσει μόνο σε περίπτωση επίθεσης απο εχθρική χώρα. Η απαραίτητη αφοσίωση στο αντικείμενο μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με επαγγελματίες αφού αυτό είναι και θέμα θέλησης και ενδιαφέροντος.

  1. Απολυτη σωστη κινηση.

   Οι Ελληνικες ΕΔ πρεπει να ειναι δυναμη σταθεροτητας σε Ανατολικη Μεσογειο κι σε ολη την χερσονησο του Αιμου κι συναμα να ειναι δυναμη απολυτου τρομου, στον αντιπαλο.

   Κατι ηξερε και ο Θουκυδιδης !!!!

 2. Πολύ καλό άρθρο.
  Το παρελθόν μας διδάσκει το μέλλον.
  Μόνο που το πολιτικό μας σύστημα είναι για τα πανηγύρια και κοιμάται όρθιο για να μην πω κάτι χειρότερο.

 3. Οι τελευταιες τρεις παραγραφους ειναι προς την σωστη κατευθυνση.

  Αλλα, η ΟΛΗ ουσια, η κινητηριος δυναμης ειναι ΠΑΝΤΑ το εμψυχο «υλικο», ο Οπλιτης Πολιτης!

  Σημερα οι Νεοι του Ελληνικου Εθνους δεν εχουν αρμονια μεταξυ Καρδιας κι πνευματος, ειναι εκτος Εθνικου ευατου. Κι σε αυτο ΚΑΠΟΙΟΙ εχουν ευθυνες!!!!!!

  Αριστη γραφη τα πιο κατω…..
  «…/….
  Να καλλιεργήσουμε τις αρχές και τις αξίες του υγιούς πατριωτισμού μέσα από τη παιδεία που αντί να χτίζει προσωπικότητες με ιδανικά κάνει το ακριβώς αντίθετο.

  Το κυριότερο όμως είναι η ιστορική μνήμη απέναντι στη λήθη. Η μνήμη αποτελεί διαρκή φόρο τιμής απέναντι στους 353.000 νεκρούς μας. «

  1. πολύ σωστός, ο συγκροτημένος πολίτης (οπλίτης) με ευθύνη των επιλογών του και όχι η άκρατη επαγγελματοποίηση που στην πολυετή ιστορία μας οδήγησε σε χαλαιπούς καιρούς με εξάρτηση απο προστάτες και μισθοφόρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *