Την Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, υποδέχθηκε τον Διοικητή των Στρατιωτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAREUR), Αντιστράτηγο Frederick B. Hodges.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία επικεντρώθηκαν σε ζητήματα εκπαίδευσης και ασκήσεων.

Επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας, αλληλοεκτίμησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που ήδη υφίσταται, στο πλαίσιο των δράσεων των Χερσαίων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ.

Παράλληλα, διερευνήθηκαν όλες οι δυνατότητες για την περαιτέρω ενίσχυση συνεργειών σε θέματα εκπαίδευσης, ασκήσεων και συντήρησης αμυντικού υλικού.

Τον Αντιστράτηγο Hodges συνόδευαν ο Υποδιοικητής της USAREUR, Υποστράτηγος Timothy P. McGuire, καθώς και επιτελείς τόσο της Αμερικανικής Διοίκησης, όσο και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Οφείλουμε να τονίσουμε πως τόσο ο παρόν Α/ΓΕΣ όσο και οι υφιστάμενοι του έχουν καταβάλει μια άριστη προσπάθεια στη περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας ΗΠΑ. Οι δε συνεκπαιδεύσεις που αναμένεται να αυξηθούν το αμέσως προσεχώς διάστημα αποτελούν έχουν ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη για τον Ε.Σ σε θέματα διδαγμάτων και πολεμικής εμπειρίας που διαθέτει ο Αμερικανικός Στρατός.

Αθόρυβα και μεδοδικά τόσο ο Α/ΓΕΣ όσο και το επιτέλειο του εργάζονται προς την περαιτέρω τόνωση και διεύρυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σε στρατιωτικό επίπεδο.