Η γερμανική Rheinmetall έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο πυροβόλο αρμάτων μάχης Rh-130 των 130 χιλιοστών που αναπτύσσει. Αρχικά η εταιρία ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη του συνεχίζεται, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, και ότι το νέο πυροβόλο αναπτύσσεται ως αντικαταστάτης των πυροβόλων των 120 χιλιοστών, των αρμάτων μάχης Leopard-2, ενώ μπορεί να ενσωματωθεί και στα νέα άρματα μάχης Panther Kf-51.

Το νέο πυροβόλο επιτυγχάνει 50% μεγαλύτερη κινητικής ενέργεια, σε σχέση με τα πυροβόλα των 120 χιλιοστών. Το νέο πυροβόλο, το οποίο αναπτύσσει η Rheinmetall με ίδια οικονομικά μέσα, ζυγίζει 3,5 τόνους, συνοδεύεται από αυτόματο σύστημα γέμισης και απαιτεί ανασχεδιασμένο πύργο μάχης, συγκριτικά με τον πύργο που ενσωματώνει πυροβόλο των 120 χιλιοστών.

Το Rh-130 μπορεί να προσβάλει στόχο με ενέργεια 18-20 megajoules και σε απόσταση κατά 50% μεγαλύτερη σε σχέση με τα πυροβόλα των 120 χιλιοστών. Φυσικά, μπορεί να εκτοξεύσει πυρομαχικά κινητικής ενέργειας και πυρομαχικά υψηλής εκρηκτικότητας. Σε πρόσφατες δοκιμές το Rh-130 πέτυχε ρυθμό βολής τριών πυρομαχικών σε 16 δευτερόλεπτα. Το αυτόματο σύστημα γέμισης αποτελείται από δύο γεμιστήρες των 10 πυρομαχικών έκαστη, ενώ οι δύο γεμιστήρες μπορούν να γεμίσουν εντός πέντε λεπτών.