Η τουρκική Roketsan έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το υπό ανάπτυξη βλήμα κατά πλοίων μέσου βεληνεκούς OMGS (Orta Menzilli Gemisavar), το οποίο προορίζεται για την αντικατάσταση των νορβηγικών βλημάτων Penguin και AGM-65 Maverich σε τουρκική υπηρεσία. Η ανακοίνωση για την ανάπτυξη του είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε η Roketsan είχε ανακοινώσει ότι ο χρόνος ανάπτυξης του OMGS δεν θα είναι μεγάλος διότι οι περισσότερες τεχνολογίες υπάρχουν από το πρόγραμμα ανάπτυξης του βλήματος κατά πλοίων μεγάλου βεληνεκούς Atmaca.

Το OMGS θα φέρει αδρανειακό και σύστημα προήγησης παγκόσμιου προσδιορισμού θέσης (GPS/INS) και διπλό σύστημα καθοδήγησης, ραδιοσυχνοτήτων και υπέρυθρο (RF/IIR). Το μήκος του θα είναι 3-3,5 μέτρα και το βάρος του 300-350 κιλά, εκ των οποίων τα 100-120 κιλά θα αφορούν στο βάρος της πολεμικής κεφαλής. Το μέγιστο βεληνεκές του θα είναι άνω των 100 χιλιομέτρων με επιθυμητή τιμή τα 150 χιλιόμετρα (το μέγιστο βεληνεκές των Atmaca είναι 360 χιλιόμετρα περίπου). Θα ενσωματώνει τον κινητήρα τύπου TJ-300, τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης (αναπτύσσεται από την TEI).

Όπως ανακοίνωσε η Roketsan το βλήμα OMGS θα πιστοποιηθεί για χρήση από πλοία επιφανείας (ταχέα περιπολικά, κορβέτες, φρεγάτες), αεροσκάφη και ελικόπτερα του Ναυτικού, του Στρατού και της Αεροπορίας, αλλά και από χερσαίες πλατφόρμες ως βλήματα παράκτιας άμυνας δηλαδή. Επίσης θα πιστοποιηθεί και σε UAV, πιθανότητα επιπέδου Akinci. Εκτός της προσβολής στόχων στην θάλασσα το βλήμα θα μπορεί να προσβάλει και στόχους στην ξηρά. Περισσότερες λεπτομέρειες για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης ή ένταξης σε υπηρεσία του OMGS δεν δόθηκαν από την Roketsan.