Στην προμήθεια τριών (3) επιπλέον μεταφορικών ελικοπτέρων S-70A Black Hawk προσανατολίζεται η Αυστρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της χώρας. Πρόκειται για εν συνεχεία προμήθεια αρχικού συμβολαίου, το οποίο αφορούσε στην προμήθεια εννέα (9) ελικόπτερα του τύπου. Η εν συνεχεία προμήθεια εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα, ύψους € 400 εκατομμυρίων, ενίσχυσης των ιπτάμενων μέσων πολιτικής προστασίας της Αυστρίας.

Σε περίπτωση προμήθειας τα τρία (3) επιπλέον Black Hawk θα ενταχθούν στην Μοίρα Μέσων Μεταφορικών Ελικοπτέρων, που έχει τη βάση της στο Langenlebarn. Τα αυστριακά Black Hawk ενσωματώνουν δύο (2) κινητήρες T700-GE-701D, επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 360 χιλιόμετρα την ώρα, μπορούν να πετάξουν σε μέγιστο ύψος 3.600 μέτρων και μπορούν να μεταφέρουν έως 20 άτομα σε μέγιστη απόσταση 500 χιλιομέτρων ή 1.600 χιλιομέτρων με εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων.

Εκτός από την προμήθεια των τριών (3) επιπλέον Black Hawk, οι αυστριακές υπηρεσίες πολιτικής προστασίας θα προμηθευτούν και 12 νέα ελαφρά ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου, προς αντικατάσταση των 21 παλαιών Alouette III, τα οποία εντάχθηκαν σε υπηρεσία το 1968 και αναμένεται να αποσυρθούν οριστικά το 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *