Η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA) ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης Tranche-4 του προγράμματος SCORPION του Γαλλικού Στρατού, η οποία προβλέπει την προμήθεια 88 οχημάτων Jaguar και 302 Griffon, πέραν των όσων έχουν ήδη παραγγελθεί μέχρι στιγμής. Με την υλοποίηση της σύμβασης Tranche-4 οι συνολικές παραγγελίες για τα Jaguar και τα Griffon διαμορφώνονται στα 150 και στα 909 οχήματα αντίστοιχα.

Το Griffon είναι ένα όχημα πολλαπλού ρόλου 6 x 6 και, μαζί με το Serval, θα αντικαταστήσει τα VAB. Συνολικά ο Γαλλικός Στρατός θέλει 1.722 οχήματα του τύπου. Ζυγίζει 25 τόνους και μπορεί να μεταφέρει 10 άτομα (οδηγό, πυροβολητή και οκταμελή ομάδα). Οι αποστολές του Griffon είναι η μεταφορά προσωπικού, οι γενικές μεταφορές, η διοίκηση και ο έλεγχος, η διακομιδή τραυματιών και η παρατηρητή πυροβολικού.

Ο κύριος εξοπλισμός του Griffon αποτελείται από έναν τηλεχειριζόμενο πύργο μάχης με πολυβόλο των 12,7 ή των 7,62 χιλιοστών ή έναν πολλαπλό εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών. Επικουρικά, μπορεί να δεχθεί και δύο αντιαρματικά βλήματα MMP μέγιστου βεληνεκούς 4 χιλιομέτρων. Ο τηλεχειριζόμενος πύργος ενσωματώνει οκταπλό εκτοξευτή καπνογόνων βομβίδων και ακουστικό σύστημα εντοπισμού πυρών.

To Jaguar είναι ένα όχημα αναγνωρίσεων 6 x 6 και θα αντικαταστήσει τα οχήματα AMX-10RC και ERC-90 Sagaie. Συνολικά ο Γαλλικός Στρατός θέλει 400 οχήματα. Το Jaguar υπηρετείται από τρία άτομα (οδηγός, αρχηγός πληρώματος και πυροβολητής). Προστατεύεται από φυσίγγια διαμετρήματος έως 14,5 χιλιοστών, από θραύσματα βλημάτων όλμων και πυροβολικού και νάρκες με εκρηκτική ύλη ίση με 10 κιλά TNT. Ο οπλισμός τους αποτελείται από ένα πυροβόλο των 40 χιλιοστών, δύο διπλούς εκτοξευτές MMP και ένα πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών.