Η Ισπανία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Airbus για την προμήθεια ενός αριθμού 20 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, αφενός προς ενίσχυση του στόλου, αφετέρου για την αντικατάσταση των παλαιών F/A-18 Hornet. Η πρώτη παρτίδα των 20 αεροσκαφών προορίζεται για την αντικατάσταση των F/A-18 που σταθμεύουν στα Κανάρια Νησιά. Η σχετική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί το 2021, ενώ η αντικατάσταση του συνόλου των F/A-18 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2030, στο πλαίσιο του προγράμματος «Halcon». Σήμερα η Ισπανία διατηρεί σε υπηρεσία 73 Eurofighters, εκ των οποίων 19 Tranche 1, 34 Tranche 2, and 20 Tranche 3 aircraft, καθώς και 91 F/A-18.

Comments

  1. Αντιστέκονται πεισματικά και Ισπανοί στις προσπάθειες της ΛΜ να σπρώξει το F-35 σε όλους τους συμμάχους. Μπήκαν και εταίροι στο πρόγραμμα FCAS και οι αμερικάνοι έπιασαν τους Ιάπωνες απο το αυτί για να μη ξεμείνουν απο παραγγελίες.

    1. Οι Ιάπωνες πήραν το ελεύθερο για βελτιώσεις στο F35, όπως και οι Ισραηλινοί. Συνεπώς περιμένουν εξελίξεις. Μην ξεχνάμε ότι οι Ιάπωνες χρειάζονται F35B για τα πλοία τους.
      Τέλος, υπάρχει αναμονή για αρκετές χώρες, έτσι και αλλιώς.
      Άστοχο το σχόλιο σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *