Όπως ανακοίνωσε η τουρκική MKE ξεκίνησε το πρόγραμμα ανάπτυξης ενός ναυτικού πυροβόλου των 76 χιλιοστών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία, η ανάπτυξη του πυροβόλου θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει περίοδο δοκιμών και πιστοποίησης διάρκειας 12 μηνών, πριν τεθεί σε παραγωγή.

Comments

  1. Όχι φίλε μου.οι δικοί μας ασχολούνται με Μέτρα Οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

  2. Και τι θες να αρχίσουμε και εμείς να πετάμε χρήματα στην ανάπτυξη νέου 76αριού και άντε και πετάξεις μερικές δεκάδες εκατομμύρια θα ανταγωνιστείς ποτέ την ιταλική ΟΜ;

   Τα μεμετια χαλάνε δεκάδες εκατομμύρια και δεν μιλάει κανείς στο εσωτερικό…

   1. Δεν χρειαζεται να ανταγωνιστεις την OM ουτε την BAE. Δεν τα «πετας» τα λεφτα , σου μενει η τεχνογνωσια , παραγγελνεις τα 76αρια που θες -και δεν ειναι λιγα- κατασκευαζονται στην Ελλαδα , δεν εχεις αναγκη κανεναν να σου πουλαει ενα πυροβολο σε τιμη για οπλο laser , και λιγο λιγο προχωρας σε 127αρι.
    Κατι μενει , κι ας σου βγει πιο ακριβα απο το να παραγγειλεις 10 κομματια ΟΜ 76αρια brand new.

   2. Όχι,ούτε που με ενδιαφέρει,το 76αρι.θελω να δω επιτεύγματα της ελλ.αμυντικης βιομηχανίας,που να με ξανακάνουν υπερήφανο ως Έλληνα. Και όχι να ζηλεύω τα μεμετια, γιατί παράγουν τα πάντα, ενώ η Ελλάς μόνο δημόσιους υπαλλήλους .Επίσης θέλω η πολιτική ηγεσία της χώρας μου να είναι σοβαρή με την αντιμετώπιση του προαιώνιο υ εχθρού. του Γένους.

 1. Πάντως ότι και να λέμε αυτοί προσπαθούν.Και μια ερώτηση προς όλους ;Μια ομάδα έρευνας καποιουπολυτεχειου είχε φτιάξει μια τορπίλη η οποία ήταν μη ανασχεσιμηαπο οποιοδήποτε αντίμετρα αν έκανε κάτι το Π.Ν.;

  1. Γενικά οι αξιωματικοί του Π.Ν και της Π.Α, αποδεικνειονται κατώτεροι των περιπτώσεων, ενώ του ΣΞ, κατά πιο ανώτεροι στις αποφάσεις με τους εξοπλισμούς τι θέλουν , και σαν άνθρωποι – αξιωματικοί που αγαπούν την πατρίδα.
   Όταν ένα Π.Ν καταντάει με καράβια 40ετιας αρνούμενοι να μειωθούν οροφές κύριων μονάδων, εκτός πραγματικότητας των οικονομικών δεδομένων της χώρας, και μια Π.Α, με εκσυγχρονισμό αερ/φων , με φτωχές επιδόσεις για το περίφημο ραντάρ AESA, χωρίς μελέτη πέραν πρωτοβουλίας ( εάν κατάλαβα καλα) του Κου Ζηκιδη , χωρίς να τους ενδιαφέρει η λέξη διακλαδικοτητα, πραγματικά για μένα θα έπρεπε να περάσουν από δικαστήριο για απιστία περί πατρίδος.

   1. Στα πλοία επιφάνειας και μαχητικά αεροσκάφη τα έκαναν όντως μαντάρα, στα υποβρύχια εν μέρη αλλά και στα άρματα αφού τα αγόρασαν χωρίς σύγχρονα όπλα και πυρομαχικά, ενώ στα μαχητικά φαίνεται να συνεχίζεται η πορεία καθόδου αφού στα επιτελεία της ΠΑ θεωρούν το F-35 μονόδρομο που είναι αστήρικτο σαν σκεπτικό και επιχείρημα που αφήνει και την έντονη εντύπωση ότι παπαγαλίζουν απλά φράσεις που χρησημοποιεί η ΛΜ στο μάρκετινγκ για την προώθηση του αεροσκάφους.

   2. Κατώτεροι των περιστάσεων πρέπει να θεωρούνται οι πολίτες αυτής της χώρας . Γιατί με την αδιαφορία τους την ανευθυνότητά τους, επέλεγαν ανίκανες πολιτικές ηγεσίες επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα την χρεωκοπία της χώρας. Ηθική και οικονομική ..
    Τώρα, να ζητάμε και τα ρέστα, από ανθρώπους που έχουν ορκιστεί ότι θα πολεμήσουν ακόμα και με σφεντόνες, για να κρατήσουν την ακεραιότητά της χώρας, εεεε πάει πολύ !!!!!!
    Εσυ νομίζεις ότι τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να μην θέλουν να έχουν τα καλύτερα και τελευταίας τεχνολογίας όπλα ?? Αυτοί είναι που θα κινδυνεύσουν από την πρώτη στιγμή , Αυτοί είναι, που ήδη κινδυνεύουν κάθε μέρα ..
    Μην ρίχνουμε τις δικές μας, ευθύνες στους άλλους .. Για να αλλάξει κάτι, πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί ..

     1. Η παραίτησή Κ ΠΑ από την στιγμή που έχεις ορκιστεί να υπερασπιστείς την χώρα με κάθε μέσο, είναι ένδειξή δειλίας !!! Δεν ορκίζονται τα στελέχη, ότι θα έχουν λέιζερ για να υπερασπιστούν την χώρα τους , ορκίζονται ότι θα υπερασπιστούν με την ζωή τους.
      Και για να μην παρεξηγηθώ , αναφέρομαι καθαρά για αυτούς !! τους λόγους παραίτησης.
      Φαντάζεστε στην επανάσταση η στον ελληνοϊταλικο πόλεμο να παραιτούνται τα στελέχη γιατί δεν είχαν τον κατάλληλο οπλισμό.
      Ναι η αλήθεια είναι πικρή , μα ακόμη περισσότερο πικρή είναι η απογοήτευση όταν συναντάς τέτοια νοοτροπία…
      Έγραψα πριν ότι με τις επιλογές μας , είτε αυτά που κάναμε είτε αυτά που δεν κάναμε,. χρεωκοπήσαμε την χώρα , οικονομικά και ηθικά .. ΛΑΘΟΣ έπρεπε να γράψω πρώτιστος ηθικά !!

     2. Ανάλογος την περίσταση, Το Β ΠΠ είμασταν έτοιμοι για πόλεμο, κυριολεκτικά μέχρι της τελευταίας ραβίνος του αίματος ΤΟΥΣ.
      Επειδή μετά από 70 χρόνια ειρήνης έχουν μαλθακεψει πολλοί, και στα 41 χρόνια μου δε με πείθεις μετά λεγόμενα σου, εκτός του ότι έχω πληρώσει στην κοινωνία ΑΚΡΙΒΑ για την στάση ζωής μου και για τις απόψεις μου,υπάρχουν άνθρωποι με τις αποφάσεις τους πρέπει να δικαστούν ( ας έχεις τελειώσει και τα πιο δύσκολα σχολεία, Όταν βάζεις το εγώ σου και το συμφέρων πάνω απ την πατρίδα βασικά κρέμασμα θες, και άσε τα του τύπου μόνο οι δειλοί παραιτούνται, υπάρχει και η αξιοπρέπεια και η ηθική, σε όσους έχει μείνει – μη μας τρελάνεις τώρα…

     3. * Στο ΒΠΠ πολέμησαν μέχρι της τελευταίας ρανιδος του αιματοςΤΟΥΣ
      Σόρρυ γράφω από κινητό.

 2. Οι Τούρκοι αν δεν φοβηθούν, θα συνεχίσουν το δικό τους μέχρι που να φτάσουν στο Ιόνιο.
  Η ΕΕ (της «αλληλεγγύης»), η ΗΠΑ (οι «σύμμαχοι» μας) και η Ρωσία (τα «ορθόδοξα» αδέρφια μας) θα συνεχίσουν με τις χλιαρές αντιδράσεις τους και για τα big business με τους Τούρκους να μην βλέπουν και να μην ακούν.
  Αν δεν έχουμε τα κότσια να κάνουμε αιφνιδιαστικές κινήσεις, περιμένουμε από άλλους και κρατιόμαστε ακόμη με τα μέτρα εμπιστοσύνης, καλά κρασιά.
  Τελικά και επειδή δεν έχουμε τα κότσια (τρυφεροί πολύ γίναμε με τις τελενοβέλες, γκόμενες και ξαπλώστρες) θα πάμε σε μοιρασιές αυτών που μας ανήκουν. Αν δεν μπορέσουν οι Τούρκοι να μας το επιβάλουν, θα μας το επιβάλουν οι «φίλοι»μας σε ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσία.
  Η μόνη λύση είναι να συστρατευτούμε με Κράτη στη περιοχή (πχ. Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία, Ισραήλ, Αρμενία, τους Κούρδους) και να κάνουμε ότι κάνουν και όλλοι οι άλλοι … το δικό μας χωρίς να ακούσουμε κανέναν ! Να σταματήσουμε τις επεκτατικές φαντασιώσεις της γείτονος με στρατιωτικά μέσα…θα χαθούν ψυχές, αλλά οι παπούδες μας έπεσαν και βγήκαν άξιοι. Εμείς στα Ίμια δεν τολμήσαμε και ακόμη πονάει. Πονάει και με την Κύπρο και με την Αγιά Σοφία. Αρκεί να ήμαστε ενωμένοι, αγαπημένοι, αποφασισμένοι και με σχέδιο.

  1. Και βασικα συνεργασια με το Ισραηλ, μιας και μπορουν να παρεχουν και τεχνογνωσία , οχι δηλ οτι δεν εχουμε να προσφερουμε και εμεις,

   Και ειναι και κατι αλλο που θελω να πω, οτι ειναι καιρος με τετοιο γειτονα να σκεφτουμε για απόκτηση πυρηνικών, με τον ενα η αλλο τρόπο, και το Ισραήλ είναι μια ιδέα που θα άξιζε να συζητηθεί

   Σε βαθος χρόνου οι Τούρκοι θα ενισχύονται όλο και ποιο πολύ, δεν μπορούμε να παμε σε κούρσες εξοπλισμών, αρα χρειαζόμαστε άλλες ποιοτικές λυσεις, και μια απο αυτες ειναι τα πυρηνικά

   τέτοιες σκέψεις τις εχω ειδη διαβασει εδω και πολλα χρονια σε διάφορα περιοδικά του ειδους, καιρός ειναι να το σκεφτούμε σοβαρά πλεον

   ασε που και το ιδιο ειδη γινεται με τους Τουρκους, φαντασου να τα αποκτησουν, πχ απο Πακισταν, εμεις τοτε τι κανουμε;

 3. Όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να καταλάβουν ότι στην μακραίωνη ισοτορια μας ήμασταν πάντα μόνοι μας .Οποίος θέλει να καταλάβει τι εννοώ ας διαβάσει τους 10-12 πρώτους στίχους του Δ.Σολωμου .Ας κοιτάξουμε να μοιάσουμε τώρα στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η πατρίδα μας .Τελειώνοντας και ένα ευχάριστο νέο . Η ΕΛΒΟ επιτέλους ΞΕ-ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ στους Ισραηλινούς Ω θαύματος.!!!

    1. Ενταξει, αφου δεν τους άφηναν στον μεσαίωνα να ασκήσουν επαγγέλματα, το έριξαν στον δανεισμό χρηματος και στο εμποριο, και εγιναν καλοί σε αυτο

     και οι Ελληνες καλοι εμποροι ειταν και ειναι, αυτο ειναι και σημαδι νοημοσυνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *