Μετανάστες που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας στις Καστανιές, αφού έκαναν πορεία από το ελληνικό φυλάκιο 1 μέχρι το τελωνείο, κατέλαβαν το τελωνείο. Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας έκπληξη.

72 άτομα εμφανίστηκαν και σε σύντομο χρόνο αρχικά έκλεισαν το δρόμο και μετά προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στο τελωνείο, μέχρι να απομακρυνθούν από αστυνομικές δυνάμεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν μετανάστες έχουν κλείσει εθνικές οδούς. Το τελωνείο αυτή την ώρα είναι ανοιχτό, καθώς τα άτομα που το είχαν καταλάβει απομακρύνθηκαν.

ΠΗΓΗ: ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Comments

  1. Είναι προφανές οτι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης στο μεταναστευτικό αρχίζει και τελειώνει στο «μην δυσαρεστήσουμε Μέρκελ και Ερντογάν»! Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο μιας και όσους φέυγουν απο τα νησιά τους αναπληρώνουν άλλοι με νέες αφίξεις. Ταυτόχρονα καθημερινά ακούμε περιστατικά με Πακιστανούς, Μαροκινούς, Γεωργιανούς κ.α. που μόνο πρόσφυγες δεν είναι, αλλά παραμένουν στην χώρα μας και δρουν ελέυθερα.

  2. Επικαλούνται ένα Διεθνές Δίκαιο και τους κανόνες του, που προφανώς ισχύει μόνο για την Ελλάδα μιας και όλα τα άλλα κράτη έχουν κλείσει τα σύνορα βάζοντας πάνω απο όλα την εθνική τους ασφάλεια και κοινωνική συνοχή.
    Το χειρότερο δε, είναι οτι ενώ υπάρχουν πολιτικές αντιμετώπισης του προβλήματος με βάση τα πεπραγμένα άλλων δημοκρατικών κρατών, επικαλούνται ξανά το Διεθνές Δίκαιο για να τα αποκλείσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *