Στην έκθεση «Partner 2021» η Σερβία παρουσίασε το νέο τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημά (8 x 8) LAZANSKI. Πρόκειται για ένα νέο θωρακισμένο όχημα και δεν βασίζεται στα γνωστά Lazar. Το υλικό κατασκευής είναι ο χάλυβας, ενισχυμένος με κεραμική θωράκιση για την επίτευξη τυπικής βαλλιστικής προστασίας επιπέδου 5 (STANAG 4569), ενάντια σε βολές όπλων διαμετρήματος 25 χιλιοστών. Η προστασία του οχήματος μπορεί να προσαρμοστεί και να φτάσει στο επίπεδο 6, δηλαδή για προστασία από διατρητικά των 30 χιλιοστών με βολή από ελάχιστη απόσταση 500 μέτρων. Το σχήμα του οχήματος είναι V για προστασία από νάρκη επιπέδου 4 (έκρηξη 10 κιλών TNT).

Το όχημα έχει τριμελές πλήρωμα (οδηγός, διοικητής και πυροβολητής), ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και 10 άτομα σε αντικραδασμικά και αντιναρκικά καθίσματα. Το LAZANSKI είναι εξοπλισμένο με το ρωσικό πύργο μάχης AU-220M, κύριο πυροβόλο των 57 χιλιοστών και ομοαξονικό πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών. Μπορεί να καταστρέψει στόχους εν κινήσει. Το σύστημα ελέγχου πυρός χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό στόχων καθώς και την τοποθέτηση όπλων και τη διεξαγωγή όλων των επιχειρήσεων βολής. Το πυροβόλο των 57 χιλιοστών έχει μέγιστο βεληνεκές 14,5 χιλιόμετρα. Ενσωματώνει κινητήρα Caterpillar C13 των 711 ίππων και αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων ταχυτήτων. Το όχημα έχει μεικτό βάρος 26-36 τόνους, ανάλογα με τη διαμόρφωση της θωράκισης.

Ο τυπικός εξοπλισμός του LAZANSKI περιλαμβάνει έξι ενσωματωμένες κάμερες για όραση ημέρα και νύχτα που παρέχουν όραση σε όλο το τόξο των 360° και οθόνες 10 και 12 ιντσ΄΄ων για το πλήρωμα και τους στρατιώτες. Επίσης, ενσωματώνει σύστημα καταγραφής (βίντεο), σύστημα αδρανειακής πλοήγησης, σύστημα διαχείρισης μάχης , σύστημα προστασίας από χημικό, βιολογικό, ραδιενεργό και πυρηνικό πόλεμο, κλιματισμό και ενδοεπικοινωνία.