Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού), την περασμένη Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ και σε στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, από τους εκπροσώπους της εταιρείας, TRADETECH, αιωρούμενων πυρομαχικών, τα οποία σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει η συγκεκριμένη εταιρία.

Από πλευράς Ειδικών Δυνάμεων, το παρόν έδωσαν στελέχη της ΣΧΑΛ (Σχολή Αλεξιπτωτιστών, της Ζ’ ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών) και του ΕΤΑ (Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών). Η παρουσίαση δεν συνδέεται με κάποιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά έγινε στο πλαίσιο των πολλών εταιρικών παρουσιάσεων, που γίνονται στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από εταιρίες.

Σε κάθε περίπτωση, κατά την άποψη μας, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι Ειδικές Δυνάμεις θα πρέπει να δείξουν έντονο ενδιαφέρον για τα αιωρούμενα πυρομαχικά, καθώς πρόκειται για συστήματα, τα οποία είναι ευέλικτα, οικονομικά, πραγματικοί πολλαπλασιαστές ισχύος και για πολλαπλές αποστολές: Προσβολής στόχων εδάφους, προσβολές ακριβείας, παράκτια άμυνα, προσβολή οχημάτων και συγκεντρώσεων πυροβολικού κ.ά.

Για τις ικανότητες και την επιχειρησιακή αξία των αιωρούμενων πυρομαχικών, σε σχέση με την ελληνική άμυνα μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο: