Στο πλαίσιο της παρουσίας μας στη διεθνή έκθεση «Paris Air Show 2019» βρεθήκαμε στο περίπτερο της ιταλικής Leonardo, όπου και ενημερωθήκαμε, κατόπιν ερώτησης μας, για την πρόοδο του προγράμματος υποστήριξης των ελληνικών C-27J Spartan.

Ανταπόκριση από το ΠΑΡΙΣΙ για το «DefenceReview.gr»

Όπως μάθαμε Ελλάδα και Leonardo βρίσκονται σε φάση επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης εν συνεχεία υποστήριξης των μεταφορικών αεροσκαφών C-27J της ΠΑ (Πολεμικής Αεροπορίας). Αξίζει επίσης να πούμε ότι είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με συνάδελφο μας από το Περού, το οποίο χρησιμοποιεί και αυτό τα ίδια αεροσκάφη.

Όπως μας είπε τα περουβιανά C-27J δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστήριξης, καθώς υπάρχει σε ισχύ σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης και ότι οι διαθεσιμότητες των αεροσκαφών είναι εξαιρετικές και σε ποσοστά πάνω του 90%.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση όπου τα ελληνικά C-27J πάσχουν σοβαρά στο θέμα της υποστήριξης, λόγω της αδράνειας και της απρονοησίας της ελληνικής κυβέρνησης τα τακτοποιήσει, επιτέλους, το κρίσιμο θέμα της υπογραφής της σύμβασης εν συνεχεία υποστήριξης.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε οι διαπραγματεύσεις με τη Leonardo να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και τα ελληνικά C-27J να παρουσιάσουν διαθεσιμότητες ανάλογες του Περού.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *