Την παραμονή του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στα ηνία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε πριν από λίγη ώρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι Αρχηγοί των Επιτελείων παραμένουν και αυτοί στις θέσεις τους, τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο που θα κριθεί η έως σήμερα πορεία τους στα επιτελεία Στρατού, Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, από χθες βράδυ φαίνεται πως είχε ληφθεί η απόφαση για την παραμονή του «βάτραχου» Αρχηγού στο ΓΕΕΘΑ ο οποίος μετά την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, ανέκαμψε και μπορεί ν’ ασκήσει τα καθήκοντά του.

Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονταν αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις την ώρα μάλιστα που υπάρχουν κρίσιμες κινήσεις της χώρας μας σε πολλά επίπεδα για πληθώρα θεμάτων που είχαν μείνει για πολλά χρόνια κλεισμένα στα συρτάρια λένε πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κι από τη στιγμή που ο Ναύαρχος έχει επανακάμψει δυνατός δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής του και θα παραμείνει όπως ορίζει ο Νόμος για ένα επιπλέον έτος.

Το ΚΥΣΕΑ έδειξε την απόφασή του και σε μια στιγμή που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας ο οποίος έχει μεγάλη και ουσιαστική ατζέντα να συζητήσει με τον Έλληνα Α’ ΓΕΕΘΑ.

Κατά τον περασμένο χειμώνα ο ίδιος ο Ναύαρχος Αποστολάκης κλήθηκε να πάρει πολλές και σοβαρές αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές μαζί με το επιτελείο του κι έστειλε σε πολλές περιπτώσεις μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για το πόσο ισχυρές είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL