Ένας εξαίρετος αξιωματικός με πολλές ώρες πτήσης, άριστες εντυπώσεις στο προσωπικό του και υψηλό εθνικό φρόνημα. Αυτός ήταν ο διοικητής της 114 ΠΜ. Παραιτήθηκε χθες.

Ο διοικητής της 114 ΠΜ στη Τανάγρα παραιτήθηκε για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος ήταν οι επανειλημμένες αναφορές προς την ηγεσία της ΠΑ για τα προβλήματα διαθεσιμότητας που υφίστανται με τα αεροσκάφη των 331 και 332 Μοιρών και ο δεύτερος η έντονη εμπλοκή της 114 στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο διοικητής της 114 ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Κυρίου.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, η 114 ΠΜ είχε φτάσει να ασχολείται περισσότερο με το μεταναστευτικό παρά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή παραίτηση από έναν εξαίρετο αξιωματικό που παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει τη δυσαρέστηση του προς τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Το πρόβλημα των παραιτήσεων για τη ΠΑ εντείνεται όλο και περισσότερο αφού το προσωπικό και οι Ιπτάμενοι διαμαρτύρονται. Ο διοικητής της 114 είχε προωθήσει δεκάδες αναφορές για το ζήτημα της τεχνικής υποστήριξης στις 331 και 332 Μοίρες. Έφτασε στο αμήν.

Τον διοικητή της 114 ΠΜ τον είχαμε γνωρίσει και πρόκειται για πραγματικά ένα πολύ αξιόλογο Ιπτάμενο και Αξιωματικό της ΠΑ που αποφάσισε να φύγει όχι για μια καλύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα αλλά επειδή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Μπράβο του και ας μην τελείωσε τη καριέρα του όπως θα έπρεπε. Ας παραδειγματιστούν άλλοι ανώτατοι των τριών κλάδων που έχουν δεχθεί εγκληματικές μειώσεις θητείας και απανωτές μειώσεις προϋπολογισμών.

Comments

 1. Αν ειναι αυτοί οι λογοι οντως πρεπει κι αλλοι να ακολουθησουν το παραδειγμα του. Οι Πολιτικοι κανουν περικοπες εκ του ασφαλους και επιφορτιζουν με αλλα καθήκοντα τις ενοπλες μοναδες μας.πως περιμενεις καποιον να κανει καλα τη δουλειά του να αριστευσει να πρωτευσει σε αυτο και να μην του παρεχεις τα καταλληλα εργαλεια?? Τι ειναι ροβατα για σφαγή??Επίσης Δεν νομιζω κανεις Έλληνας να επέλεξε στρατιωτικη καριέρα η πηγε να κανει τη θητεια του για να σερβίρει και να ξεσκατιζει λαθρο.
  Μπραβο στον αρχηγό και μακάρι να αναδειξουν κι αλλα μεσα οπως το δικο σας τους λογους που έφυγε μπας και ταρακουνηθει κανεις!

  1. Απο οσες δομές ξέρω, απο καθόλου ως ελάχιστο πάρε-δώσε εχουν οι ΕΔ, και σιγουρα δεν αποτελουν πρόβλημα (αν και πάρεργο). Θα ειχε ενδιαφέρον να μας αναλύσει ο εν λογω αξιωματικός, ποια ακριβως η εμπλοκη… γιατι πιστευω οτι υπάρχει το στοιχείο της υπερβολης.

   1. Αν και ζούμε σε μια χώρα που το πλέον παράλογο σε κάποιους φαίνεται εντελώς φυσιολογικό, και σίγουρα δεν ξέρουμε τα πραγματικά δεδομένα, μοιάζει μάλλον με δικαιολογία. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι χρησιμοποιούν τα mirage (με κόστος χιλιάδες €/ ώρα πτήσης και χωρίς ατρακτίδια) για περιπολίες για να βρούνε βάρκες ή το προσωπικό μιας μονάδας που είναι σε καθημερινή επιφυλακή με αναχαιτίσεις για να πηγαίνει φαγητό σε μετανάστες, όταν υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή άλλες λιγότερο «μάχιμες» μοναδες.

   2. Ποιος νομίζεις έφτιαξε τις εγκαταστάσεις, ποιος νομίζεις συτιζε και συτιζει τους λ… μετανάστες, ποιος νομίζεις ότι τους πάει στο νοσοκομείο, ποιος νομίζεις ότι φυλάει τις δομές, ποιος νομίζεις ότι είναι επιφορτισμενος με την τεχνική υποστήριξη της κάθε δομής? Ε ναι λοιπόν όταν ήμουν 18 ετών αυτό ήταν το όνειρο μου. Μόναδικη προτίμηση στο μηχανογραφικο, με μόναδικο στόχος μετά από 30 χρόνια καριέρας στην ένοπλες δυνάμεις της πατριδας να ασχολούμαι στο 70%του χρόνου υπηρεσίας μου με διάφορους περίεργους που εισέβαλαν στην πατρίδα μου. ΑΛΑΞΤΕ ΠΛΕΥΡΌ ΜΗΝ ΤΥΓΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΤΟ ΌΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ

    1. Δεν θέλω να αμφισβητήσω τις προσωπικές σου εμπειρίες, αλλά από ότι γνωρίζω οι ένοπλες δυνάμεις έχουν αναλάβει την διεξαγωγή των διαγωνισμών αλλά δεν συμμετέχουν στην κατασκευή των κέντρων. Επίσης ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ τις δομές γιατί κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον νομο. Υπηρέτησα ως εφ. αξκος στην 2αΜΑΛ, όταν ένα πρωί εντόπισα έναν τύπο έξω από την πύλη που κατέγραφε τις πινακίδες των αυτοκινήτων που περνάγανε, το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε με τον αξκο του 2ου γραφείου ήταν να καλέσουμε την αστυνομία και να τον εμποδίσουμε να φύγει μέχρι να έρθει, γιατί έξω από τους τοίχους του στρατοπέδου ο στρατός δεν έχει δικαίωμα να κάνει τίποτα!! Εκτός αν έχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και δεν το πήρα είδηση

   3. Μακάρι να είχες δίκιο. Δυστυχώς δεν έχεις, διότι δεν γνωρίζεις, όπως κ οι περισσότεροι εξ ημών, τα βρόμικα παιχνίδια της πολιτικής, ΚΑΘΕ χρώματος. Δυστυχώς είμαστε κ θα παραμείνουμε η χώρα του ωχαδερφισμου, του βόλεμα τος, του γλειψυματος κ των λοιπών «χαρισματων» που χαρακτηριζουν το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού μας. Γι αυτό και όχι μόνο, άνθρωποι σαν αυτόν πρέπει απλά «να φεύγουν από τη μέση». Απλα: – – «Είσαι ξηγημενος & όταν έπρεπε μου φέρθηκες σπαθί»
    – «Τότε γιατί θες να χτυπηθουμε Μαυρε;»
    – «Συχωρα με, αλλά ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Άρη…»

    Ένας κινηματογραφικος διάλογος του… ’60 (από την ταινία «Λόλα», του Μ. Κακογγιανη), μεταξύ των αειμνηστων Ν. Κούρκουλου Σ. Καλογήρου.

    Πιστεύω ότι κατάλαβες ΑΠΟΛΥΤΑ τι εννοώ…

    Κωνσταντίνος Δημητροπουλος,
    Δημοσιογράφος,
    Χαϊδάρι,
    Αθήνα

    1. Τελικά για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι στην Ελλάδα επικρατεί η λογική του παραλόγου. Από δημοσιεύματα φαίνεται ότι στην συγκεκριμένη μονάδα, με αυτό το κρίσιμο έργο, έχει ανατεθεί και η φροντίδα 2 «hot spot» !!!!

     1. Ριτσώνα και Ωρωπό σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα!

      Αφού δεν πετάνε που δεν πετάνε ας τους βάλουμε να κάνουν και τίποτα άλλο δηλαδή!

      ΞΕΦΤΊΛΑ

   4. Καλημέρα.
    Ακούστε να δείτε πως έχουν τα πραγματα:Η σίτιση των μεταναστών γίνεται με προσωπικό που μεταφέρει υλικό από την Τανάγρα.
    Από εκεί και πέρα, οι λόγοι είναι περισσότερο παρασκηνιακοι, μιας και είναι γνωστό ότι η αιχμή του δέρματος της Π. α είναι τα F-16, του Αραξου και της Σούδας,ενω με την αναβάθμιση τους θα μονοπωλησουν τις επιχειρήσεις στο Αιγαίο. Τα Mirage, έχουν εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους και αυτό ειναι εξαιρετικά σημαντικό και άτυχες, συνάμα…
    Το κόστος αναβάθμισης των mirage ειναι σημαντικά μειωμένο, σε σχέση με τι απαιτείται για τα F-16.Σιγουρα πρόκειται για Αυτοχειρία, από πλευράς ηγεσίας Ενόπλων Δυνάμεων…

    1. Μην τολμήσεις κ τα πεις σε κάνα αλλο σαιτ αυτά σε φάγανε φίλε,
     τα JASSM δεν μας ειπαν ομως θα μας δοθουν?
     τρελός πόλεμος στα γαλλικά όπλα. είμαστε αμερικανοθρεμενος λαος δυστυχως. απο τον επαίτη πρωθυπουργό που παρακαλούσε τον τραμπ μέχρι τα μποτ του τουιτερ.
     Μάθανε όλοι οι άσχετοι ότι έχουν ακριβές FOS τα γαλλικά. και μάλιστα φταίνε τα ίδια που δεν υπογράφονται FOS.

  2. Τα mirage 2000 σκοπεύουν να τα διατηρήσουν ως τύπο μαχ. α/φ; Σε ποια μορφή; Εκσυγχρονισμένα; Ή θα τα αποσύρουν και πωλήσουν μεταχειρισμένα όπως έλεγαν για παλαιότερες εκδόσεις του f16;

 2. Εάν αληθεύουν οι λόγοι παραίτησηs που αναφέρονται στο άρθρο

  Να και ΈΝΑΣ ανώτατος με αληθινά γαλόνια μην χρησιμοποιήσω κάτι πιο ανδρικό
  αλλα πρέπων!

  Μπράβο του

  Για το ότι τα m2000 είναι χωρίς FOS/υποστήριξη για πάνω από δέκα χρονια το ξέραμε

  Για τις χαμηλότατες διαthεσιμοτιτες το ξέραμε

  Την εμπλοκή στο ΛΑΘΡΟμεταναστευτικό δεν ξέραμε!

  Πως γίνετε αυτό?

  Κατά τα αλλα σήμερα θα ερχόταν στη βουλή η ρύθμιση για τη FOS των M2000και η ρύθμιση για το πρόγραμμα των F16(φπα από τα εισαγόμενα parts)

  εάν πράγματι έγινε κάτι

 3. Οτι νανε … Έβαλαν τον διοικητή πολεμικής μοίρας με 1000 πρόβλημα λόγο πολιτικής απραξία να ασχολείται με τα 16-20 χρονών »ασυνόδευτα» !!! Οτι νανε λέμε … Ο παναγιωτοπουλος πάει καρφί να γραφτεί στο πάνθεον των ανώφελων παρέα με τους Συριζαιους . Προφανώς αυτές ειναι συν-αποφάσεις με Μητσοτάκη !!!!

  1. Πολιτικοί σαν τον Παναγιωτόπουλο δεν ξεχωρίζουν από το πλήθος παρά μόνο αν φορέσουν καμια αρχαιοελληνική πανοπλία. Οι αποφάσεις λαμβάνονται άνωθεν και οι από κάτω συμμορφώνονται αλλιώς τους τρώει η μαρμάγκα.

 4. Μπράβο στον άνθρωπο εχει κότσια, θα μπορούσε να γλείψει και αυτός για κανένα γαλόνι παραπάνω, αλλά στάθει όρθιος όπως προστάζει η συνείδηση του.
  Ο χρόνος κυλάει και η νέα ηγεσία έχει επιδείξει σχεδόν μηδενικά αποτελέσματα.
  Ο Μπλε ΣΥΡΙΖΑ ολοένα και επιβεβαιώνεται…

 5. Αναρωτιέμαι αν οι εισαγγελείς διαβάζουν ειδήσεις και ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στη χώρα. Όχι μόνο για την εγκατάλειψη των ΕΔ αλλά γενικά για τις πολιτικές που αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων. Για αποφάσεις και πρακτικές που αποτελούν πράξεις εθνικής μειοδοσίας.

 6. Επιτέλους έστω και ένας πραγματικός Στρατιωτικός που δεν μπορεί να κάθεται και να βλέπει τον εποικισμό και την επιστροφή μας σε οθωμανικό καθεστώς προς όφελος των κοινοβουλευτικών και της παρέας τους…
  Βέβαια ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη που λένε…

 7. Απαράδεκτη η εμπλοκή των ΕΔ με το μεταναστευτικο. Θα περίμενε κανείς ο υφυπουργός, ως πρωην Α/ΓΕΣ να προασπιζε το αξιόμαχο των ΕΔ, αλλά απ ότι φαίνεται τις εμπλέκει περισσοτερο μιας και είναι το φτηνό εργατικό προσωπικό διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο και ο ίδιος κτίζει το δικό του πολιτικό προφίλ . Κρίμα!!!

 8. Τελικά κατάφεραν εκεί στην ΝΔ μέσα σε πέντε μήνες να αποδείξουν οτι είναι χειρότεροι και απο τον Συριζα. Μιλάμε για μεγάλο κατόρθωμα!
  Αναζητείται σοβαρός παριωτικός φορέας λοιπόν._

 9. Είναι της μόδας να το λένε λαϊκισμό, αλλά τόσα ακίνητα έχουν οι κυβερνητικοί -και όχι μόνο-(φαίνονται στο πόθεν έσχες τους). Γιατί δεν τα βάζουν εκεί τα ασυνόδευτα και τα φορτώνουν όλα στον κόσμο; Και από δηλώσεις, ένα απίστευτο παραλήρημα χαζομάρας από την κεφαλή της κυβέρνησης που διαχέεται προς τα κάτω.

 10. Tις αναβαθμίσεις mirage, f16 , οπλικά κλπ τα πάνε από συνεδρίαση σε συνεδρίαση τρώγοντας το χρόνο μέχρι να επιτεθεί ο Τούρκος και να δημιουργήσει τετελεσμένα . Μετά με την δικαιολογία ότι είμαστε ξεβράκωτοι θα πάμε αναγκαστικά σε επαχθέστατη «συμφωνία» . Αυτό θέλουν οι Γερμανοί και αυτό κάνει τούτη η γερμανόδουλη κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

 11. Πριν από τον εν λόγω Διοικητή ας μετρήσει / αναφέρει κάποιος, από το 2008 και ένθεν πόσοι και πόσοι Ιπτάμενοι έχουν παραιτηθεί από την 331 και την 332.

  Ας μετρήσει κάποιος πόσοι Μοίραρχοι, Διοικητές Μοιρών ρε παιδί μου έχουν παραιτηθεί από την 331 και 332.

  Και εν τέλη ας σκεφτεί κάποιος γιατί φεύγουν; Ίσως γιατί από την μετάθεσή τους και μετά από την Τανάγρα δεν πετούν (λέμε και κανά αστείο), χάνουν το πτητικό, μειώνεται κατά πολύ το εισοδήματος στην πλέον παραγωγική ηλικία της ζωής τους.

  Έχει ο καιρός γυρίσματα !!!

 12. Σε αλλο site του χώρου της Αμυνας…
  Me τη φημολογία να θέλει ότι ο έμπειρος ανώτερος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας υπέβαλλε την παραίτησή του… για το μεταναστευτικό. Συμπληρωματικές πληροφορίες θέλουν να του έχει προταθεί πολύ καλή δουλειά, εκτός Ελλάδος, συναφής με τις ειδικές δεξιότητες που απέκτησε ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

  1. «φήμες λένε ότι βρήκε άλλη δουλειά»
   Έπρεπε να βρει δουλειά λαντζέρης να ικανοποιηθούν οι Ελληναράδες. Ή καλύτερα να του πούμε να κάτσει να πεθάνει στο πεζοδρόμιο από την πείνα.
   Από το πληκτρολόγιο θα χειροκροτούμε και θα λέμε «γιατι μιλάνε μετά την συνταξιοδότηση; να μιλούσαν όταν ήταν ενεργοί» και μετά «το έκαναν τα λαμόγια και βρήκαν άλλη εργασία»
   Αν ήσουν στην θέση τόσων αξιωματικών και είχες βαρεθεί να χαιδεύεις μελαχρινούς λαθραίους δεν θα έψαχνες άλλη δουλειά για να φύγεις από το μόρφωμα; Και μετά ποια θα ήταν η λύση σου; Να γραφτείς στον οαεδ και να περιμένεις να τελειώσει η λίστα προτεραιότητας με τους λαθρομετανάστες για να σου βρουν 4ωρο ;

 13. Μονο σεβασμο αποπνεει η αποφαση αυτη.

  Οι Αρχηγοι αν ειχαν ιχνος αξιοπρεπειας, επρεπε να εχουν ηδη ακολουθησει, ειδικα οταν καποιοι εξ αυτων αντικειμενικα δεν μπορουν να επιτελεσουν τα καθηκοντα τους.

 14. Τίποτα δεν είναι παράλογο, η κυβέρνηση ακολουθεί την γραμμή του Σόρος στο μεταναστευτικό, κατάληψη της Ελλάδας με κάθε μέσο, 3 ημέρες τα κανάλια ασχολούνται με τον σεισμό της Αλβανίας και κανένα με τον σεισμό στην Ελλάδα, δείτε ποιοί έτρεξαν πρώτοι στην Αλβανία να στηρίξουν αυτούς που χειρικροτούσαν τη δολοφονία του Κατσίφα και την κατεδάφηση των σπιτιών των Ελλήνων στη Χειμάρα με εντολή Ράμα, δείτε ποιοί εμπλέκονται στο ίδρυμα του Σόρος open society, ποιός είναι ο ρόλος της Λυμπεράκη εξαδέλφης του πρωθυπουργού και τον ρόλο της Ντόρας όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα κατά καιρούς και μετά δείτε αν είναι παράλογη η επιλογή της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ή αν είναι λογική

 15. Επειδή συμβαίνει να γνωρίζω προσωπικά και πολύ καλά τον εν λόγω αξιωματικό, λέω κρίμα για την Ελλάδα και κρίμα για την Π.Α. να χάνει στελέχη αυτού του ήθους και διαμετρήματος.
  Ο συγκεκριμένος αξιωματικός σύμφωνα με τις περγαμηνές και κατακτήσεις του πήγαινε σφαίρα για ΑΓΕΑ. Κι όμως, ουδέποτε ήταν αυτό μέρος των βλέψεών του.
  Αυτά που λέει ισχύουν.

 16. Για να δούμε τί θα πράξει ο νέος διοικητής της 114.

  Θα έχει αεροπλάνα να πετάει, θα έχει μετανάστες ή απλα θα περιμένει 2 χρόνια να περάσουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *