Το δεύτερο πλοίο κλάσης Zumwalt (USS Michael Monsoor, DDG-1001) παραδόθηκε τελικά στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, μετά από επισκευές που έγιναν προκειμένου να επιδιορθωθούν ορισμένα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά τη διάρκεια δοκιμών.

Συγκεκριμένα, στις 4 Δεκεμβρίου 2017, το πλοίο απέπλευσε από τα ναυπηγεία της κατασκευάστριας εταιρίας Bath Iron Works προκειμένου να εκτελέσει όλες τις προβλεπόμενες δοκιμές εν πλω. Ωστόσο, επέστρεψε στην αφετηρία του, λόγω τεχνικών προβλημάτων τα οποία εμφανίστηκαν στο σύστημα πρόωσης και στο κεντρικό ηλεκτρικό σύστημα του πλοίου.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε μια μόλις ημέρα μετά τον απόπλου και, για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε να επιστρέψει στα ναυπηγεία, να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και να αποπλεύσει ξανά για να εκτελέσει τις προβλεπόμενες δοκιμές εν πλω.

Μετά την εκτέλεση των εργασιών επισκευής το πραγματοποίησε νέες δοκιμές, οι οποίες ήταν επιτυχείς και έτσι παραδόθηκε στο Αμερικανικό Ναυτικό.

Η τελετή τοποθέτησης της τρόπιδας πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2013. Ακολούθησε η τελετή ονομασίας του πλοίου (Ιούνιος του 2013) και η καθέλκυση του, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016.

Το πλοίο φέρει το όνομα του υπαξιωματικού Michael Monsoor, μέλος των SEAL (Sea, Air, and Land), ο οποίος σκοτώθηκε το 2006 στο Ιράκ όταν κάλυψε με το σώμα του μια χειροβομβίδα προκειμένου να προστατεύσει τους συναδέλφους του. Μετά τον θάνατο του ο Michael Monsoor έλαβε το Μετάλλιο της Τιμής (Medal of Honor) από τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, George Bush.