Σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού οργανισμού UkrOboronProm η νέα ρουκέτα Vilkha των 300 χιλιοστών ολοκλήρωσε τις δοκιμές με επιτυχία και πλέον είναι έτοιμη προς παραγωγή. Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της χώρας, Petro Poroshenko,  η Ουκρανία θα προμηθευτεί τις νέες ρουκέτες εντός του 2018.

Οι νέες κατευθυνόμενες ρουκέτες υψηλής ακρίβειας Vilkha προορίζονται για χρήση από τα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών 9K58 Smerch (BM-30). Σε σχέση με τις παλαιότερες ρουκέτες οι Vilkha ενσωματώνουν βελτιωμένα πτητικά χαρακτηριστικά, νέο σύστημα καθοδήγησης υψηλής ακρίβειας και ένα νέο κινητήρα στερεού καυσίμου. Επίσης, ενσωματώνουν και σύστημα διόρθωσης της αδρανειακής πλοήγησης, το οποίο σταθεροποιεί τη ρουκέτα στον άξονα της εν πτήση.

Οι ρουκέτες αναπτύχθηκαν από την ουκρανική Luch με ίδια μέσα, στη φιλοσοφία της σπονδυλωτής σχεδίασης έτσι ώστε να μπορούν να ενσωματώσουν διαφορετικές πολεμικές κεφαλές, ανάλογα με τη φύση της αποστολής και του στόχου. Το μέγιστο βεληνεκές είναι 120 χιλιόμετρα.