Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS εντός του Δεκεμβρίου το Ιράκ θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα από τα 73 συνολικά άρματα μάχης τύπου T-90S/-90SK από τη Ρωσία. Το σχετικό συμβόλαιο, το οποίο σύμφωνα με το TASS ξεπερνά σε κόστος το $ 1 δισεκατομμύριο, υπογράφηκε το 2016. Αρχικά οι παραδόσεις είχαν προγραμματιστεί για το Νοέμβριο, αλλά τελικά θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες.

Τα T-90S αποτελούν μια βελτιωμένη έκδοση του T-72B3, με συστήματα και τεχνολογίες από το νεότερο T-80. Η ανάπτυξη του T-90 ολοκληρώθηκε το 1993. Οι βελτιώσεις αφορούν στην ευκινησία του άρματος, με την εγκατάσταση νέου κινητήρα μέγιστης ισχύος 1.000 ίππων και την προστασία του, με την προσθήκη επιπλέον θωράκισης και την εγκατάσταση του ενεργητικού συστήματος αυτοπροστασίας Shtora-1.

Σύμφωνα με το TASS, το οποίο επικαλείται δηλώσεις ιρακινών αξιωματικών, θα υπάρξουν και νέες παραγγελίες αρμάτων της έκδοσης T-90S προς αντικατάσταση των 200 και πλέων παλαιών, μη αναβαθμισμένων, T-55. Σε δεύτερη φάση, το Ιράκ επιθυμεί να αντικαταστήσει τα 400 και πλέων T-72 που διαθέτει, είτε με κάποιο νέο άρμα μάχης είτε με την απόκτηση επιπλέον μεταχειρισμένων M-1A1 Abrams από το απόθεμα του Αμερικανικού Στρατού (ήδη το Ιράκ διατηρεί σε υπηρεσία 147 M-1A1M Abrams).