Σύμφωνα με τον Ταγματάρχη Alan Stephens, αξιωματικό του Σώματος Προμηθειών του Αμερικανικού Στρατού, το 2022 ο Αμερικανικός Στρατός θα ξεκινήσει δοκιμές μη-επανδρωμένων επίγειων οχημάτων, με το βάρος μάχης ενός τεθωρακισμένου οχήματος Stryker, αλλά με την ισχύ πυρός ενός άρματος μάχης M-1 Abrams.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα NGCV (Next Generation Combat Vehicle), το οποίο αφορά στην ανάπτυξη μιας νέας γενιάς ολοκληρωμένων χερσαίων συστημάτων, τα οποία θα πρέπει να ενταχθούν στον Αμερικανικό Στρατό από το 2035 και μετά.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, το μη-επανδρωμένο όχημα θα προπορεύεται των επανδρωμένων τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης σε αποστολές αναγνώρισης ή επιτήρησης περιοχής, τήρησης επαφής και εμπλοκής με τον εχθρό.

Η τρέχουσα επιχειρησιακή αντίληψη αναφέρει ότι σε επίπεδο οργάνωσης κάθε επανδρωμένο όχημα θα συνοδεύεται από δύο μη-επανδρωμένα οχήματα, τα οποία θα ελέγχονται από το επανδρωμένο όχημα. Αυτή η οργανωτική δομή θα αξιολογηθεί στις δοκιμές, ενώ απώτερος στόχος είναι ο Ουλαμός Αναγνώρισης του Αμερικανικού Στρατού να είναι εξοπλισμένος με πέντε οχήματα, ένα επανδρωμένο και τέσσερα μη-επανδρωμένα.

Σε γενικές γραμμές να νέα οχήματα, τα οποία θα ενσωματώνουν και προηγμένο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, θα είναι ελαφρύτερα από τα Μ-1 Abrams, άρα ποιο ευέλικτα, και αερομεταφερόμενα. Η ενσωμάτωση της ισχύος πυρός του M-1 Abrams σε όχημα επιπέδου Stryker θα επιτευχθεί, λόγω του κέρδους που θα υπάρχει στο εσωτερικό του οχήματος, λόγω της πλήρους απουσίας προσωπικού.