Η Raytheon ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την παραγωγή Lot 1 των βομβών SDB II (Small Diameter Bomb), οι οποίες αποτελούν βελτιωμένη έκδοση των SDB. Οι νέες SDB II προσφέρουν τη δυνατότητα προσβολής κινούμενων στόχων ημέρα και νύχτα και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Με το πέρας της παραγωγής των βομβών του Lot 1 θα ξεκινήσει η παραγωγή των βομβών των Lots 2 and 3.

Η βόμβα SDB II είναι ένα όπλο ακριβείας, το οποίο ενσωματώνει τρία διαφορετικά συστήματα καθοδήγησης (ραντάρ χιλιομετρικού κύματος, υπέρυθρο σύστημα και ημί-ενεργό σύστημα καθοδήγησης λέιζερ). Επικουρικά, οι SDB II ενσωματώνουν και αμφίδρομο σύστημα ζεύξης δεδομένων το οποίο επιτρέπει στις SDB II να λαμβάνουν ανανεωμένα δεδομένα σχετικά με τον στόχο εν πτήση. Οι SDB II επιτυγχάνουν μέγιστο βεληνεκές 70+ χιλιομέτρων.

Το μεγάλο βεληνεκές, η μικρές διαστάσεις και η μεγάλη ακρίβεια των SDB II επιτρέπουν τη χρήση λιγότερων αεροσκαφών για την προσβολή του ίδιου αριθμού στόχων και από μεγαλύτερη απόσταση, άρα αυξάνουν τόσο την αποτελεσματικότητα των αεροπορικών προσβολών, όσο και την ασφάλεια των αεροσκαφών.

Οι SDB II έχουν πιστοποιηθεί στα αεροσκάφη F-35 Lightning II της Αμερικανικής Αεροπορίας καθώς και στα F/A-18E/-18F Super Hornet του Αμερικανικού Ναυτικού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα πιστοποίησης τους στα αεροσκάφη F-15E Strike Eagle.