Την επιτυχημένη ολοκλήρωση των πρώτων πτητικών δοκιμών του νέου UAV Magma, το οποίο αναπτύσσει η BAE Systems σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Η καινοτομία του Magma βρίσκεται στην υιοθέτηση και χρήση ενός υγροποιημένου συστήματος κατευθυνόμενης ώσης, το οποίο ελέγχει την πλοήγηση και τον ελιγμό του Magna εν πτήση, ενώ ενισχύει τα χαρακτηριστικά απόκρυψης του ίχνους του αεροσκάφους.

Αυτή η νέα προσέγγιση ελέγχου πτήσης αφαιρεί την ανάγκη χρήσης πολλαπλών και πολύπλοκων μηχανικών μερών, τα οποία ελέγχουν τα flaps του αεροσκάφους, άρα και την πτητική του συμπεριφορά. Το νέο σύστημα ελέγχου πτήσης της BAE Systems μειώνει το ολικό βάρος του αεροσκάφους και τις ανάγκες συντήρησης, επιτρέποντας έτσι την κατασκευή ελαφρύτερων, ταχύτερος και ποιο αποτελεσματικών πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης σειράς δοκιμών εξετάστηκε η ομαλή λειτουργία του συστήματος ελέγχου κυκλοφορίας των πτερυγίων, το οποίο απορροφά τον αέρα από τον κινητήρα και τον διοχετεύει με υπερηχητική ταχύτητα στο χείλους εκφυγής της πτέρυγας με στόχο τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Επίσης εξετάστηκε και η ομαλή λειτουργία του νέου συστήματος FTV (Fluidic Thrust Vectoring : Υγροποιημένο Σύστημα Κατεύθυνσης Ώσης), το οποίο χρησιμοποιεί τον αέρα για να εκτρέψει την ώση του κινητήρα, άρα να ελέγξει την πλοήγηση του αεροσκάφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *