Την Κυριακή ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη 2021», η οποία είχε ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου, στον Πατραϊκό κόλπο. Από πλευράς Ελλάδας συμμετείχε η φρεγάτα «Ύδρα», το ναρκοθηρευτικό (Ν/ΘΗ) «Ευρώπη», η κανονιοφόρος «Νικηφόρος», ενώ από συμμαχικής πλευράς συμμετείχαν τα πλοία της δύναμης SNMCMG2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2), δηλαδή τα τουρκικά TCG «Sokullu Mehmet Pasa» και TCG «Ayvalik», το γαλλικό FS «Orion», το ισπανικό ESPS «Tajo», το βουλγάρικο BGS «Tsibar», το ιταλικό ITS «Termoli» και το ρουμανικό υδρογραφικό RΟS «A. Catueanu».

Επίσης συμμετείχαν και ομάδες εξουδετερώσεως ναρκών, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, καθώς και Αξιωματικοί Παρατηρητές από την Αίγυπτο και τη Ρουμανία. H ανωτέρω άσκηση, τύπου INVITEX, διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει εκπαιδευτικά αντικείμενα διαφόρων μορφών πολέμου με έμφαση στο ναρκοπόλεμο με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων. Εστιάζει δε στη δοκιμή και αξιολόγηση των διαδικασιών Ναρκοπολέμου και των αντίστοιχων εκδόσεων τακτικής σε συμμαχικό πλαίσιο.

Comments

  1. Είναι ιδιαίτερα τα συναισθήματα, «μια ωραία ατμόσφαιρα» γενικά, όταν βλέπει κανείς να συνεκπαιδευόμαστε σε ασκήσεις στις Ελληνικές θάλασσες με το… ΝΑΤΟϊκό «συμμαχικό» Τουρκικό ναυτικό. Η Τουρκία, που με όλες τις πολιτικές ανωμαλίες, την πολεμική ρητορική, τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φυλακίσεις/διωγμούς αντιφρονούντων που συμβαίνουν στο έδαφός της απολαμβάνει παρόλα αυτά και μια προνομιακή σχέση με την Γερμανία χωρίς ουσιαστικές κυρώσεις για όλα αυτά, μια Γερμανία που έχει και ηγετικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία εμείς ανήκουμε ως εταίροι! Απορώ ως πότε όλα αυτά τα αντιφατικά και παράδοξα θα εκλαμβάνονται στην Ελλάδα ως φυσικά. Τουλάχιστο στην ΕΕ, θα έπρεπε να ασκούμε βέτο σε όλα τα καυτά θέματα που αντιμετωπίζει η Ένωση και επιμέρους χώρες, μέχρι να δείξουν και αυτοί την ανάλογη αλληλεγγύη και κατανόηση που εμείς προσφέρουμε τόσο καιρό αφειδώς και χωρίς ανταλλάγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *