Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το τελευταίο ελικόπτερο γενικής χρήσης, με δυνατότητα μεταφοράς οπλισμού UH-72A και ότι εντός του 2021 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις της βελτιωμένης έκδοσης UH-72B. Συνολικά ο Αμερικανικός Στρατός παρέλαβε 463 UH-72A, ενώ θα παραλάβει 17 UH-72B. Το UH-72 βασίζεται στο ευρωπαϊκό EC-145 και επιλέχθηκε ως ένα ελαφρύ ελικόπτερο γενικής χρήσης, με έμφαση στην εκπαίδευση, προκειμένου να αποδεσμευτούν από δευτερεύοντες ρόλους τα UH-60 Black Hawk. Η παράδοση του πρώτου ελικοπτέρου έγινε τον Οκτώβριο του 2008.

Το 2010 ο Αμερικανικός Στρατός αποφάσισε να αναβαθμίσει ένα μέρος του στόλου για ρόλους ασφάλειας και υποστήριξης (αστυνόμευση, επιβολή της τάξης, έρευνα και διάσωση, διακομιδή ασθενών και τραυματιών, μεταφορά υψηλών προσώπων, περιπολία κ.ά.). Έτσι ορισμένα ελικόπτερα φέρουν υπέρυθρο ηλεκτροπτικό σύστημα, σύστημα εξωτερικού φωτισμού έρευνας, αναλογικό/ψηφιακό σύστημα διαβίβασης εικόνας και ήχου, οθόνη παρατήρησης εξωτερικού χώρου μεγέθους 15 ιντσών, βελτιωμένο σύστημα επικοινωνίας, εξωτερικό βαρούλκο, σύστημα καταγραφής και διαχείρισης εικόνας και ήχου.

Σε σχέση με τα UH-72A, τα UH-72B διαφέρουν εξωτερικά καθώς ενσωματώνουν την ουραία έλικα Fenestron που δεν έχουν τα ελικόπτερα της πρώτης έκδοσης. Επίσης ενσωματώνουν και ισχυρότερους κινητήρες, βελτιωμένα συστήματα ελέγχου και τη συλλογή ηλεκτρονικών Helionix.