Ο πολωνικός όμιλος PGZ, μέσω της κοινοπραξίας PGZ-PILICA, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωση της παράδοση, στον Πολωνικό Στρατό, των αντιαεροπορικών συστημάτων πολύ μικρού βεληνεκούς PSR-A Pilica. Η τελευταία παρτίδα αφορούσε τις τρείς τελευταίες πυροβολαρχίες, από τις έξι που παρέλαβε ο Πολωνικός Στρατός. Η ανάπτυξη του PSR-A Pilica ξεκίνησε το 2006, ενώ οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν το 2015. Το Νοέμβριο του 2016 η Πολωνία υπέγραψε σύμβαση ύψους € 171 εκατομμυρίων για την προμήθεια έξι συστημάτων (έξι κέντρα διοίκησης, 36 μονάδες πυρός, έξι ραντάρ και 24 οχήματα υποστήριξης και μεταφοράς πυρομαχικών).

Το PSR-A Pilica είναι ένα σύστημα εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας, ικανό να αντιμετωπίζει στόχους όπως UAV, αεροσκάφη, ελικόπτερα, ακόμα και βλήματα Cruise, σε αποστάσεις έως και 5 χιλιόμετρα. Είναι αυτοκινούμενο σύστημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την προστασία μηχανοκίνητων/τεθωρακισμένων σχηματισμών είτε για την προστασία κρίσιμων εγκαταστάσεων, στρατιωτικών και/ή πολιτικών. Ο κύριος οπλισμός είναι οι δύο κάννες των 23 χιλιοστών και δύο εκτοξευτές αντιαεροπορικών βλημάτων Grom ή των νεότερων Piorum.

Τα πυροβόλα επιτυγχάνουν μέγιστο δραστικό βεληνεκές 3 χιλιόμετρα, ενώ τα βλήματα Piorun επιτυγχάνουν μέγιστη εμβέλεια 5,5 χιλιόμετρα. Κάθε σύστημα PSR-A Pilica αποτελείται από έξι πυροβόλα, επί οχημάτων Jelcz 442.32. Κάθε πυροβόλο ενσωματώνει ηλεκτροπτικό σύστημα GOS-1, θερμική κάμερα KMW-1 Teja, κάμερα ημέρα και αποστασιόμετρο λέιζερ. Επίσης, κάθε σύστημα συνοδεύεται και από ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου, επί οχήματος Jelcz 442.32, ένα ραντάρ και τέσσερα οχήματα υποστήριξης και μεταφοράς πυρομαχικών.