Ξημερώματα λίγο πριν χαράξει στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, η πομπή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκου Δένδια φτάνει στις εγκαταστάσεις της 352 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας. Εκεί υποδέχεται τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκο Δένδια, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης. Ο ΥΕΘΑ είχε μια ολιγόλεπτη επικοινωνία με τον Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης ο οποίος τον ενημερώνει για τις διαθεσιμότητες των μεταγωγικών αεροσκαφών της ΠΑ.

Από πλευράς ΥΕΘΑ αποδίδεται μεγάλη έμφαση στις διαθεσιμότητες και στη γενικότερη πορεία των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των διαθεσιμοτήτων, των αεροσκαφών C-27J Spartan για τα οποία έχει υπογραφεί σύμβαση τεχνικής υποστήριξης.

Ήδη η σύμβαση τεχνικής υποστήριξης έχει αποδώσει καρπούς βελτιώνοντας καταλυτικά τις διαθεσιμότητες των αεροσκαφών C-27J Spartan. Είναι γεγονός πως η συνεργασία μεταξύ της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης και της κατασκευάστριας εταιρείας Leonardo είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και από τις διαθεσιμότητες των C-27J Spartan οι οποίες στα τέλη του έτους θα αγγίζουν το 70% τη στιγμή που πριν μερικά χρόνια πετούσε μόλις ένα.

Τόσο ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης όσο και το προσωπικό του εργάζονται προκειμένου τα C-27J Spartan να είναι πλήρως λειτουργικά και άμεσα διαθέσιμα.

Ο ΥΕΘΑ ενημερώνεται για όλα τα παραπάνω νέα και ακολούθως τον υποδέχεται το πλήρωμα της 352 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο Νίκος Δένδιας έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα των μεταγωγικών και ειδικά των C-27J Spartan.

Η συζήτηση μεταξύ του Διοικητή της ΔΑΥ και του ΥΕΘΑ ολοκληρώνεται. Η χαρά του ΥΕΘΑ είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Σε λίγα λεπτά το Αεροσκάφος Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων Embraer EMB-135LR το οποίο μεταφέρει τον ΥΕΘΑ και το επιτελείο του τροχοδρομεί και ακολούθως απογειώνεται με προορισμό τη Γκάνα.

Σημειώνεται, πως επιτελείς της ΠΑ επισημαίνουν στον γράφοντα και το DefenceReview.gr πως το πρόγραμμα των C-27J Spartan θα εξελιχθεί ακόμη καλύτερα τόσο αναφορικά με την επέκταση της παρούσας σύμβασης τεχνικής υποστήριξης όσο και του προγράμματος εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών το οποίο συζητά η ΠΑ κατά τον παρόντα χρόνο.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η εντολή του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια προς τους Αρχηγούς των Επιτελείων πως πρώτη προτεραιότητα πρέπει να αποδίδεται στην αξιοποίηση του υφιστάμενου υλικού και στα προγράμματα συντήρησης.