Η σουηδική Διοίκηση Αμυντικού Υλικού (FMV) ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις παραδόσεις, στο Σουηδικό Στρατό, των 40 νέων αυτοκινούμενων όλμων Mjölner των 120 χιλιοστών επί τεθωρακισμένων οχημάτων CV-90. Κάθε πύργος μάχης Mjolner ενσωματώνει δύο όλμους (στη σκανδιναβική μυθολογία το Mjolner είναι το σφυρί του θεού Θορ). Το σχετικό συμβόλαιο για την προμήθεια των 40 συστημάτων υπογράφηκε το 2016, ενώ ο πρώτος όλμος παραδόθηκε το 2019. O Mjolner ενσωματώνει ημί-αυτόματο σύστημα γέμισης, υποβοηθητικό της απαιτούμενης ανθρώπινης προσπάθειας. Ο μέγιστος ρυθμός βολής είναι 16 πυρομαχικά το λεπτό, αλλά ο μέγιστος συνεχόμενος ρυθμός βολής είναι έξι πυρομαχικά το λεπτό.

Ο όλμος μπορεί να εκτοξεύσει όλα τα συμβατικά πυρομαχικά όλμων των 120 χιλιοστών, καθώς και το κατευθυνόμενο Strix. Το μέγιστο βεληνεκές ανέρχεται στα 9-13 χιλιόμετρα, ανάλογα με το πυρομαχικό (το κατευθυνόμενο Strix επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 5 χιλιόμετρα). Η αναχορηγία του συστήματος είναι 104 πυρομαχικά, εκ των οποίων 56 είναι αποθηκευμένα στον πύργο και 48 στο όχημα (το βάρος του κάθε πυρομαχικού είναι 12-15 κιλά). Το CV-90 παρέχει απόλυτη προστασία από φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών και θραύσματα πυροβολικού, ενώ η θωράκιση του μπορεί να αυξηθεί αν το επιθυμεί ο χρήστης. Ο πύργος παρέχει προστασία από πυρομαχικά των 30 χιλιοστών (στο εμπρός τόξο) και από πυρομαχικά των 14,5 χιλιοστών (ολόπλευρα).

Επιπλέον το όχημα μπορεί να αντέξει έκρηξη από νάρκη με εκρηκτική ύλη 10 κιλά TNT. O Mjolner μπορεί να ταχθεί και να εκτελέσει βολή εντός 2 λεπτών από την τη στιγμή της λήψης της σχετικής διαταγής και να φύγει από τη θέση βολής εντός 1 λεπτού από την βολή. Οι απαιτήσεις επάνδρωσης είναι τρία άτομα (οδηγός, γεμιστής και αρχηγός). Το CV-90 ενσωματώνει πετρελαιοκινητήρα Scania DS14 μέγιστης ισχύος 550 ίππων. Το ολικό βάρος μάχης του συστήματος είναι 22 τόνοι. Επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 70 χιλιόμετρα την ώρα (σε οδό) και τυπική εμβέλεια της τάξεως των 300 χιλιομέτρων. Για την αυτοπροστασία του μπορεί να ενσωματώσει και πολυβόλο των 7,62 ή 12,7 χιλιοστών.