Τη Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, ολοκληρώθηκαν στα Χανιά, οι Συνεδριάσεις των Συντονιστικών Επιτροπών της SOUTH EAST EUROPE DEFENCE MINISTERIAL PROCESS (SEDM), 41st PMSC και 40th SEDM-CC, υπό την Ελληνική Προεδρία.

Οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας της Υπουργικής Αμυντικής Διαδικασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης/SOUTH EAST EUROPE DEFENCE MINISTERIAL PROCESS (SEDM), υπό την Προεδρία του Πρέσβεως ε.τ. Ελευθέριου Αγγελόπουλου και υπό την επιμέλεια της Ελληνικής Γραμματείας της SEDM, που έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί υπό το ΓΕΕΘΑ/Δ’ Κλάδο (ATHENS CHAIRMANSHIP SECRETARIAT).

Κατά τις συναντήσεις, όπου συμμετείχαν ανώτεροι εκπρόσωποι δεκατριών χωρών της πρωτοβουλίας, εκπρόσωποι περιφερειακών Οργανισμών και ο Διοικητής της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης/SOUTH EAST EUROPE BRIGATE (SEEBRIG) Ταξίαρχος Tudorica PETRACHE (Ρουμανία), συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Πρόγραμμα Δράσης της πολυεθνικής Ταξιαρχίας SEEBRIG για το τρέχον έτος και τα Προγράμματα συνεργασίας μεταξύ των κρατών της πρωτοβουλίας. Επίσης συζητήθηκαν κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν την επερχόμενη Υπουργική συνάντηση, η οποία θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι (15 – 16 Οκτωβρίου 2019).