Η κινεζική NORINCO, κατά τη διάρκεια της διεθνούς αμυντικής έκθεσης «DSA 2018», παρουσίασε το νέο κινεζικό τεθωρακισμένο όχημα μάχης VN-17 και ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές και ότι πλέον μπορεί να τεθεί σε παραγωγή. Η ανάπτυξη του VN-17 ολοκληρώθηκε το 2017 οπότε και ξεκίνησαν οι προβλεπόμενες δοκιμές πιστοποίησης.

Το VN-17 σχεδιάστηκε προκειμένου να προσφέρει στις δυνάμεις του Πεζικού, μεγάλη ισχύ πυρός, υψηλό βαθμό ασφαλείας, ταχύτητα, ευελιξία και υψηλό βαθμό αυτοματισμού. Σύμφωνα με τη NORINCO το VN-17 είναι συγκρίσιμο, σε επίπεδο ισχύος και επιδόσεων, με το γερμανικό Puma και το σουηδικό CV-90, τα οποία η NORINCO θεωρεί από τα κορυφαία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στον κόσμο.

Ο κύριος εξοπλισμός του VN-17 αποτελείται από ένα πυροβόλο των 30 χιλιοστών, ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών και δύο εκτοξευτές κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων Red Arrow 12 μέγιστου βεληνεκούς 4 χιλιομέτρων την ημέρα ή 2,5 χιλιομέτρων τη νύχτα. Ο πύργος μάχης κινείται ηλεκτρικά και είναι μη-επανδρωμένος. Το σύστημα ελέγχου πυρός του οχήματος έχει την ικανότητα αυτόματης ανίχνευσης στόχων.

Το VN-17 ενσωματώνει πετρελαιοκινητήρα μέγιστης ισχύος 883 ίππων, ενώ επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα, σε οδό, 70 χιλιόμετρα την ώρα. Έχει οκτώ σχέσεις ταχύτητας, 6 εμπρός και 2 όπισθεν. Η θωράκιση του προστατεύει απόλυτα το πλήρωμα από βολές μικρών όπλων και θραυσμάτων, ενώ, κατόπιν απαίτησης του πελάτη, η θωράκιση του οχήματος μπορεί να ανέλθει στο επίπεδο NATO STANAG Level-6. Το σασί αντέχει στην προσβολή εκρηκτικού μηχανισμού ισχύος 6-8 κιλών ύλης TNT.