Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την τρίμηνη διαδικασία δοκιμής και επίδειξης ικανοτήτων των πρωτότυπων ραντάρ, που προορίζονται για την αντικατάσταση του ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με σενάρια εντοπισμού επερχόμενων βλημάτων και μαχητικών αεροσκαφών. Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα καταγραφούν σε σχετική έκθεση έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019.

Στόχος του Αμερικανικού Στρατού είναι η έναρξη αντικατάστασης των ραντάρ των Patriot από τα τέλη του 2022 με έτος ολοκλήρωσης του προγράμματος το 2031 (και για τις 15 Μοίρες που θα εφοδιαστούν με το νέο ραντάρ. Το πρόγραμμα διεκδικούν η Raytheon, η Lockheed Martin, η Northrop Grumman και η Technovative Applications. Το νέο ραντάρ θα πρέπει να εντοπίζει απειλές με χαρακτηριστικά stealth, σε μεγάλη απόσταση και σ’ ολόκληρο το τόξο των 360ο.

Comments

  1. Έμ θέλουν να πωλούν Patriot, εμ και το έχουν πολλά χρόνια το σύστημα καθηλωμένο (η έκδοση Pac 3 χρονολογείται από το 2.000!).
    Το νέο ραντάρ των 360ο, έπρεπε να είναι στάνταρ εδώ και μια 10ετία τουλάχιστον και με αυξημένο βεληνεκές. Όπως αυξημένο βεληνεκές και ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά έπρεπε να έχει και ο πύραυλος ΜSE.
    Το όλο σύστημα, ήδη έπρεπε να είχε και χαρακτηριστικά του MEADS από πολλών ετών.
    Εντάξει τώρα. Φτιάξαμε το Thaad για εμάς και στους άλλους πουλάμε (εκβιαστικά πολλές φορές) Patriot για μεταξωτές κορδέλες και πανάκριβα και με έναν πύραυλο κοστολογημένο 3 φορές τουλάχιστον πάνω από την αξία του. Έλεος δηλαδή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *